Цените на хранителните продукти в Ивицата Газа са спаднали, но

...
Цените на хранителните продукти в Ивицата Газа са спаднали, но
Коментари Харесай

Над милион жители на Ивицата Газа са застрашени от глад

Цените на питателните артикули в Ивицата Газа са спаднали, само че жителите споделят, че доста палестинци в анклава нямат работа и нямат пари да си купят артикули, даже и да са по-евтини. След като по-рано този месец беше затворен граничният пункт с Египет, огромна част от стоките в Газа към този момент идват от Израел и окупирания от Израел Западен бряг. Жителите на линията Газа обявиха, че на пазара се оферират зеленчуци, плодове, захар и други артикули на по-ниски цени. Въпреки това, доста палестинци са изгубили работата си и са изчерпали спестяванията си. 

 
Има хора, които нямат пари. Така че даже цените да се намалят, те нямат пари да си купят. Те не получават заплатите си, а частният бранш не работи, защото е опустошен. Така че всичко остава скъпо. Ще отнеме много време преди изобщо да се подобрят нещата.
Муин Джомаа, разселен мъж от Газа

Транспортирането на артикули от Египет преди струваше три пъти по-скъпо от това на артикули, идващи от Израел или окупирания Западен бряг, откъдето също се изпращат артикули без налози и мита. Местните управляващи оповестяват, че продуктите, идващи от Египет, се натрупат на границата. Тези, които идват от Западния бряг и Израел, би трябвало да преминат през два контролно-пропускателни пункта - един покрай град Хеброн на Западния бряг и различен на граничния пункт Керем Шалом, който свързва Израел с Ивицата Газа. Операциите по претършуване не са толкоз строги на Керем Шалом спрямо тези на граничния пункт Рафа. Междувременно Банката на Палестина отвори един от клоновете си в Ивицата Газа, което разреши на някои хора да изтеглят пари. На собствен ред интернационалните представители обявиха, че всички 2 млн. и 300 хиляди поданици на Газа се борят да намерят храна, а над милион са изправени пред пагубни равнища на дефицит на артикули.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР