Първият дипломат на ЕС каза, че действията на Израел в

...
Първият дипломат на ЕС каза, че действията на Израел в
Коментари Харесай

Борел: Някои действия на Израел в Газа нарушават международното право

Първият посланик на Европейски Съюз сподели, че дейностите на Израел в Газа към този момент може да са нарушили интернационалното право , като той акцентира нуждата Европейски Съюз да продължи да финансира палестинската власт след, написа европейската редакция на " Политико ".

" Правото на самозащита би трябвало да се реализира в границите на интернационалното право ", сподели висшият представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел във вторник след

" Някои от дейностите (на Израел) - и Организация на обединените нации към този момент го сподели -, намаляването на храната на доста цивилни хора, е срещу интернационалното право. Така че да, има някои дейности, които не са в сходство с интернационалното право ", сподели той.

Коментарите му слагат Европейски Съюз в несъгласие със, където администрацията на Байдън до момента се въздържа да подлага на критика дейностите на Израел в Газа. Израел сложи Газа под " цялостна блокада " като възмездие за нападението на " Хамас " против Израел, което докара до. Забележките на Борел са най-строгото наказание до момента от високопоставена фигура на Европейски Съюз на ударите на Израел в Газа , които лишиха живота на повече от 800 души.
 Израел приготвя сухопътна офанзива; Байдън осъжда офанзивите на Хамас
Израел приготвя сухопътна офанзива; Байдън осъжда офанзивите на Хамас

Джо Байдън даде обещание поддръжка за Израел и насочи предизвестие към всеки, който се опита да се възползват от обстановката.

Борел осъди " варварската и терористична офанзива " на " Хамас ", само че сподели: " Палестинският народ също страда ".

Борел също се опита да постави линия под полемиката, която обхвана Европейската комисия през последните 24 часа, когато тя беше принудена да отхвърли, че цялата помощ за Палестина от Европейски Съюз ще бъде прекъсната. Вместо това е почнал обзор на обособените стратегии.

Борел, който управлява Европейската работа за външна активност, дипломатическата работа на Европейски Съюз, сподели, че прегледът не би трябвало да забавя финансирането на палестинската власт, която е приета от интернационалната общественост. " Би било огромна неточност в този сериозен миг да спрем поддръжката си за палестинската власт ", сподели той, потвърждавайки, че това ще бъде " подарък " за " Хамас ".

" В този миг жертвите в Газа се усилват. Хуманитарната обстановка е тежка. Ще би трябвало да поддържаме повече, не по-малко ", сподели той.

Въпреки че мненията на Борел като цяло са в сходство с предходни изказвания на Европейски Съюз по отношение на израелско-палестинския спор по време на предходни обостряния, като приканват за ценене на интернационалното право и въздържаност от всички страни, мащабът и жестокостта на последната офанзива на " Хамас " против Израел провокираха някои гласове в границите на Европейски Съюз да призоват Брюксел да прояви повече взаимност с Израел.

Въпреки че бяха поканнени, израелски и палестински представители не участваха в срещата .

Междувременно ръководителят на Европейския парламент Роберта Метсола предложения всички членове на Народното събрание и в Европейския парламент в сряда, с цел да почетат паметта на жертвите на " Хамас ". Въпреки това се чака някои евродепутати да пропуснат събитието заради опасения, че жертвите на ударите на Израел в Газа не са част от препоръчаното събитие.
 Организация на обединените нации: Пълната обсада на линията Газа нарушава интернационалното право
Организация на обединените нации: Пълната обсада на линията Газа нарушава интернационалното право

Изявление на висшия комисар по правата на човека
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР