Парламентът отложи с 6 месеца влизането в сила на Закона

...
Парламентът отложи с 6 месеца влизането в сила на Закона
Коментари Харесай

Отлагат Закона за социалните услуги - реакциите от парламента

Парламентът отсрочи с 6 месеца влизането в действие на Закона за обществените услуги, който провокира митинги и публично напрежение. Те ще влязат в действие от юли 2020 година. Социалният министър Деница Сачева съобщи, че отлагането на закона е вярно, тъй като по този начин ще може да се организира полемика с всички заинтригувани страни.

В последния си работен ден преди коледните празници, депутатите одобриха предлагането на патриотите за отсрочване на противоречивите текстове с половин година.
Светлана Ангелова, ГЕРБ: Виждаме това напрежение в обществото и сме обезпокоени за страховете на хората, по тази причина взехме това решение, макар значимостта на закона за обществените услуги.Александър Сиди, " Обединени патриоти ": Чухме всевъзможни неща - от това по какъв начин ще идват норвежците, които са на границата, идват да вземат децата ни, които сме ги продали и така нататък Много сериозна акция се организира, която беше хиперболизирана, само че истина е, че в този закон има доста текстове, които биха могли да бъдат тълкувани неверно.
От ляво обявиха, че ще вземат участие интензивно в диалозите за смяна на текстовете.
Кристиан Вигенин, " Българска социалистическа партия за България ": Ще сезираме Конституционен съд за някои от текстовете, защото имаме известни подозрения за сходство с някои текстове от Конституцията. Според Движение за права и свободи, огромна част от измененията дават отговор на упованията на огромни публични групи, и по тази причина законът би трябвало да влезе в действие. Хасан Адемов, Движение за права и свободи: И въпреки това споделяме - тъй като има публично неодобрение, би трябвало да го парираме по някакъв метод и би трябвало да включим на задна скорост. Това е, което мъчно можем да разберем от Движение за права и свободи.
От " Атака " настояха за цялостна анулация на закона.
Десислав Чуколов, " Атака ": Самата му основа, самият му пиедестал е неверен. Колос на глинени крайници. Изброени са детайлно, че се дават големи права на частни права на частни организации, НПО-та.
От " Воля " пък желаеха отсрочване с една година.
Кръстина Таскова, " Воля ": Законът има доста неразбирателства и тълкувания на текстове, които водят до това напрежение.
Докато депутатите спореха в Народното събрание, жители представяха своите гледни точки към закона пред обществения министър Деница Сачева. Близо три часа тя слуша опасенията на тези срещу закона, съгласно които се основава опция да бъдат извеждани деца от фамилии, неправителствени организации ще източват страната посредством услугите, които оферират, а безплатният телефон, на който деца могат да подават сигнали, в случай че са жертва на принуждение, би трябвало да бъде закрит. В същото време други родители упорстваха законът да проработи, защото има потребност от него.
Деница Сачева, министър на труда и обществената политика: Ние сме отворили в действителност кутията на Пандора. Законодателство, което се прави под напън и закани на разнообразни протестиращи не е най-качественото, по тази причина е нужно да се стигне до политически консенсус.
Затова министър Сачева ще упорства за необятна полемика в Народното събрание за фамилните политики. Тя прикани всички страни в полемиката доникъде на януари да изпратят съответните си претенции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР