Парламентът избира нов председател на Народното събрание. Очаква се да

...
Парламентът избира нов председател на Народното събрание. Очаква се да
Коментари Харесай

Избират нов председател на Народното събрание

Парламентът избира нов ръководител на Народното събрание . Очаква се да стане ясно кой ще наследи на поста Никола Минчев.

Той беше отсранен след искане на „ ИТН ”, подкрепено от ГЕРБ, Движение за права и свободи и „ Възраждане ".

Засега няма публично оповестени кандидтури на парламентарните групи за нов ръководител. Пред NOVA вицепремиерът Асен Василев съобщи, че от " Продължаваме Промяната " няма да предложат никого от редиците си.

Мирослав Иванов стана краткотрайно изпълняващ длъжността ръководител на Народното събрание, откакто Минчев беше отхвърлен.

На второ четене се чака да бъдат прегледани измененията в Закона за общественото предложение на скъпи бумаги, както и в Закона за признание, осъществяване и постановяване на актове за застраховане на имущество. Второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, е планувано като точка първа за четвъртък.

На първо четене се чака да бъдат разисквани промени в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове, както и на законопроекти за изменение и допълнение на Закона за енергетиката.

В оферти дневен ред е и първото четене на Законопроекта за българския език. 

В плана на стратегия е планувано депутатите да прегледат план на решение за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти, показване и обществено обявяване на документите, чуване на претендентите и за избор на ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ). 

Очаква се и депутатите да прегледат доклад за активността на Комисията за отбрана от дискриминация през 2021 година, както и годишен доклад за активността на Комисията за отбрана на персоналните данни за същия интервал. В дневния ред са и отчети за активността на Омбудсмана на Република България през 2020 година и 2021 година. 
В петък е очакван постоянен парламентарен надзор.

В 19.10 ч. в сряда, депутатите ще се съберат още веднъж за изключително съвещание, на което ще гласоподават вота на съмнение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР