Парламентарната група на „Демократична България“ обяви, че започва консултации за

...
Парламентарната група на „Демократична България“ обяви, че започва консултации за
Коментари Харесай

ДБ поиска НС да позволи изпращане на оръжие на Украйна

Парламентарната група на „ Демократична България “ разгласи, че стартира съвещания за приемане на решение на Народното събрание за оказване на военнотехническа помощ на Украйна. Това съобщи в декларация от името на ПГ на Демократична България ген. Атанас Атанасов.

Той добавя, че декларацията е въз основа на кардиналната позиция, изразена в декларацията на Народното събрание, която беше призната на 24 февруари в първия ден на спора в Украйна. Тогава българските депутати осъдиха нападателните дейности на Руската федерация против Украйна.

В декларацията се регистрира, че войната в Украйна визира цяла Европа и всички цивилизовани народи и че свободата и демокрацията би трябвало да бъдат предпазени от нападателния режим в Кремъл. Настоява се, че българският народен интерес се дефинира от участието на страната в Европейски Съюз и НАТО.

В декларацията се показва още, че забележителна част от съдружниците в НАТО към този момент са дали директна военна помощ в поддръжка на Украйна.

„ Солидарността на свободните страни и отбраната на интернационалния правов ред е в основата на нашето богатство и разцвет “, уточни Атанасов.

Той добави, че отбранителните дейности на Украйна против агресивното нахлуване е нейно неотменимо право и е изцяло законно и целесъобразно.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР