Парламентарната група на БСП за България издига Кристиан Вигенин за

...
Парламентарната група на БСП за България издига Кристиан Вигенин за
Коментари Харесай

БСП предлага Кристиан Вигенин за председател на парламента

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " издига Кристиан Вигенин за ръководител на Народното събрание.

За ръководител на парламентарната група Политическият съвет на коалиция " Българска социалистическа партия за България ", Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и депутатите от парламентарната група избраха Корнелия Нинова.

Запазва се ръководството  на парламентарната група от 45-то Народно заседание. Парламентарни секретари ще бъдат Стоян Мирчев и Филип Попов.

Единствено Крум Зарков е помолил предлагането на Нинова той да стане заместник-председател на парламентарната група, което той приема, да се отсрочи до понеделник, когато чака Общинският и Областният съвет на БСП-Русе да се произнесат да бъде ли народен представител.

След публично оповестените резултати от ЦИК при 100% обработени протоколи от изборите на 11 юли Крум Зарков реши да употребява персоналния си профил във Facebook, с цел да се извини на гласоподавателите на Българска социалистическа партия в Русе. Той беше лидер на листата в крайдунавския град и надлежно събралият най-вече преференции.

Зарков съобщи, че си дава сметка, че резултатите за БСП са били незадоволителни и това е „ тежка “ загуба за левицата.

" Българска социалистическа партия загуби тежко. И това носи щета на цялата политическа система ", споделя Зарков и добавя, че: " Депутатите - социалисти ще би трябвало да работят в един доминиран от десни сили парламент и да подсигуряват, че повече не ще се пренебрегват тежките обществени и стопански проблеми на българите и изключително на най-уязвимите от тях - младите фамилии, работещите небогати, пенсионерите ". 

Зарков уточнява, че ще остави на социалистите в Русе да решат дали да го повдигнат за народен представител в новия парламент. " Като лидер на листата и получил най-много преференции, аз би трябвало да поема мандата. Но не мога просто да стана депутат - все едно, че нищо кой знае какво не се е случило и всичко си продължава постарому ", написа още той. 

Социалистът декларира още, че за него изборите в Русе значат " изгубен мандат ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР