Отношенията между Берлин и Вашингтон няма да се подобрят автоматично,

...
Отношенията между Берлин и Вашингтон няма да се подобрят автоматично,
Коментари Харесай

Германия: Не залагайте на по-добри отношения със САЩ, ако Тръмп загуби изборите

Отношенията сред Берлин и Вашингтон няма да се подобрят автоматизирано, в случай че Доналд Тръмп загуби идните президентски избори в Съединени американски щати. Това съобщи немският външен министър Хайко Маас, представен от европейската редакция на Politico, съобщи организация " Фокус ".

„ Тези в Европа, които в този момент залагат всичко на смяна в Белия дом, би трябвало да бъдат готови за обстоятелството, че даже и в този случай няма да е по този начин, както преди “, съобщи Маас пред Rheinische Post в изявление, оповестено в понеделник. „ Външната политика и политиката на сигурност в Съединени американски щати се трансформираха, и то освен откогато Тръмп стана президент “.

Външният министър съобщи, че Берлин работи за „ дълготрайни трансатлантически връзки в бъдеще, макар разликите в мненията “. „ Видяхме, че връзката става по-трудна и Белият дом взема решения, без първо да приказва с сътрудниците си в Европа “, сподели Маас. „ Но ние се нуждаем от Съединени американски щати в бъдеще. И противоположното “. Първият посланик на Берлин добави: „ Съединени американски щати остават най-важният ни сътрудник отвън Европа “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР