Гласовият асистент Siri скоро може да се ребрандира като ChatGPT,

...
Гласовият асистент Siri скоро може да се ребрандира като ChatGPT,
Коментари Харесай

Apple и OpenAI са на крачка от сделка: ChatGPT може да влезе в новия iPhone 16

Гласовият помощник Siri скоро може да се ребрандира като ChatGPT, в случай че договорката сред Apple и OpenAI в действителност стигне до дъно.

Според Bloomberg - договарянията сред двете компании, които биха разрешили на Apple да интегрира технологията на изкуствения разсъдък в своите артикули и услуги, към този момент са пред край.

Новината към момента не е доказана публично от двете страни, а Apple не е прекъснал и диалозите си с Гугъл за лицензиране на чатбота Gemini.

Сделката би помогнала на Apple да се възползва от взрива на AI, в който към този момент производителят на iPhone към този момент изостава спрямо други компании. OpenAI също би имал голяма изгода от това да разшири обсега си през устройствата и софтуера на компанията.

Резултатът от възможното партньорство може да се види още през септември 2024 година, когато се чака да излезе iPhone 16 и операционната система iOS 18.

Още през юни обаче Apple възнамерява да покаже някои от личните си AI-функции по време на международната конференция за разработчици през юни.

Преди няколко дни компанията разгласи най-новия си чип М4 за iPad Pro, който се счита за най-хубавия AI-процесор все още, кадърен на до 38 трилиона интервенции в секунда.

През 2023 година основният изпълнителен шеф на Apple Тим Кук показа, че персонално той употребява ChatGPT, само че продължава да счита, че технологията има избрани проблеми, които би трябвало да бъдат решени.

Партньорството с OpenAI би дало забележителен подтик на продажбите на новия iPhone, които изгубиха мощния си растеж от преди 10 години.

Вграждането на ChatGPT в Siri би разрешило на гласовия помощник да извършва по-сложни задания. Не е ясно дали всички функционалности на езиковия модел ще бъдат налични за потребителите на iPhone или ще бъде въведена обособена абонаментна услуга.

Съобщението за евентуалната договорка с Apple пристигна сега, в който OpenAI разгласи най-новия си и бърз модел GPT-4o, който може да взема решение задания в диалог с потребителя и наподобява като директен съперник на асистенти от вида на Siri.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР