Откровено лъжливите съобщения за държавен преврат в Китай и отстраняването

...
Откровено лъжливите съобщения за държавен преврат в Китай и отстраняването
Коментари Харесай

Началото на СВО на Китай: Превратът срещу Си - първи удар от САЩ

Откровено лъжливите известия за държавен прелом в Китай и отстраняването на неговия водач Си Дзинпин може да са последният обезверен опит на американците да предотвратят военната интервенция на КНР против Тайван.

Той спря да се появява обществено, не участва на значимо събитие, пропусна тържествената гала за първи път, наследникът към този момент е избран... За кого приказват международната мрежа и пресата по предложение на сякаш всезнаещи блогъри? За китайския водач Си Дзинпин, сякаш свален от армията вследствие на държавен прелом в Китай? Да и не.

Да - тъй като в този момент това е, за което приказва международната мрежа, плашейки читателите с " 80-километрова колона от военна техника " край Пекин и назовавайки съответни имена на " заговорници ", в това число изтъкнат военачалник и 105-годишен остарял деец от ККП, за който се твърди, че желае да се преклони пред американците, предавайки Русия.

Не – тъй като точно в този смисъл преди повече от две години следените от Запада медии раздрусаха обстановката в Северна Корея, съобщавайки за гибелта под ножа на нейния водач Ким Чен-ун, който през днешния ден е повече от жив.

Провокаторите разчитат на неспециалистите, с цел да мътят водите в тази или онази страна, изключително в навечерието на значими събития, с цел да объркат и изнервят тези политици, които, меко казано, не ги харесват, да ги плашат тривиално.: седи безшумно, другояче ще ти гръмнат главата.

Защо Си беше „ свален “?

Какво не беше наред със Си Дзинпин и за какво трябваше незабавно да бъде изпратен в пандиза? Фактът, че той не се опасява от Съединените щати и има намерение да реши въпроса с Тайван със мощ, незабавно щом американците попречат на мирното обединяване на острова с континентален Китай, тъй като той е лоялен другар на Русия и Путин, който избра пред Съединените щати поддържа по-специално Москва в украинската рецесия.

Защо бе нужен подправеният прелом в този момент? Защото единствено преди няколко дни Си се срещна с Путин в коридорите на срещата на върха на ШОС, като се договориха за всеобхватно съдействие както във военната, по този начин и в политическата сфера. И говорейки на конференция за националната защита и военната промяна в Пекин, съгласно отчет на новинарската организация Синхуа, той прикани

" Добросъвестно обобщават и ползват сполучливия опит от промените, овладяват новата обстановка и схващат условията на дилемите, концентрират се върху подготовката за военни дейности. "

И най-важното, тъй като на 16 октомври се открива 20-ият конгрес на Комунистическата партия на Китай, където, както се чака, Си ще бъде избран отново на постовете си за идващите мандати, а неговите поддръжници, представители на суверенната военна група, ще изтласкат проамерикански фрагменти от така наречен комсомолци и поданици на Шанхай от всички значими постове в страната, което ще се изрази по-специално в още по-тесни връзки с Русия.

Да, връзките сред Китай и Съединени американски щати не бяха толкоз неприятни след нормализирането през 1979 година и във Вашингтон упрекват Си Дзинпин, несъмнено. И американската, и китайската преса са единомислещи, че двустранните връзки са достигнали дъното, катализатор за което е внезапното изостряне на казуса с Тайван.

Фактът, че в случай че Вашингтон не промени политиката си по отношение на Пекин, сериозната борба сред двете страни е неизбежна, съобщи напряко тези дни в Ню Йорк китайският външен министър Ван И, само че в отговор чу единствено нови закани от американския държавен секретар Антъни Блинкен.

Ето за какво не е изненадващо, че американците започнаха гневна акция против китайския водач в Туитър тъкмо в този момент благодарение на следващия „ заряд “ на разобличена преди този момент неистина („ коронавирусът беше стартиран от Комунистическата партия на Китай “) на китайската американка Дженифър Зенг, както и всевъзможни тайвански, индийски „ наблюдаващи “ в YouTube. Сега те се пробват да набутат тази неистина в WeChat, главният месинджър в Китай.

Защо тъкмо в този момент?

Този сюжет е доста подъл. Провокаторите, които считат елементарния консуматор на вести за евентуално влияещ се глупак, явно се пробват да дискредитират командващия Северния боен окръг генерал-полковник Ли Сяоминг, за който се твърди, че взе участие в „ заговора “ и е правилен на Си Дзинпин, който би трябвало да се причисли към Централния боен комитет след резултатите от 20-ия конгрес на ККП.

Интересен миг: името му и името на Ли Сяоминг са сходни. Това е името на извънреден китайски занаятчия, работещ в техниката гонгби. Така на лаика наподобява, че към този момент е чувал някъде за този военачалник, което прави измислицата по-убедителна.

Най-вероятно „ известията “ за „ изместването “ на Си Дзинпин са и възмездие за решителното пречистване на силовия блок от високопоставени саботьори от неговия курс.

Де факто доживотни присъди (смъртно наказване с двегодишно отлагане) бяха дадени на заместник-министъра на публичната сигурност Сун Лиджун, министъра на правораздаването (включително надзор върху наказателната система) Фу Джънхуа, някогашния шеф на полицията в Шанхай и началници на полицията в Чунцин и Шанси.

Те бяха задържани незабавно след началото на огромните локдауни през февруари-март 2020 година, чиято цел беше да насочат хората против управляващите. И насочените към Съединени американски щати сили, в това число в Китай, са доста недоволни, че Сингапур преди малко беше приет за основен финансов център в Азия и се изкачи от четвърто на трето място в света - след Ню Йорк и Лондон - в показателя на световните финансови центрове, заобикаляйки Хонконг.

Обобщаване

И по този начин, на всеки, който мисли със личната си глава, би трябвало да е ясно:

Като протеже на китайската войска и неин най-голям настойник във властта, изцяло контролиращ силовото поле в Китай, Си Дзинпин не може да бъде сменен от войска, която счита Русия за собствен съдружник и Съединените щати за собствен зложелател.

Армията не може да накаже политик, който прави всичко, с цел да я разшири и укрепи, който промени военните окръзи на бойни окръзи, сътвори флот от самолетоносачи, трансформира военните в специфична прослойка в Китай, която може да направи всичко.

Армията не може да се оправи с политик посредством ръцете на генерали, които се считат за апологети на тайванската интервенция. Николай Вавилов, най-хубавият локален специалист по Китай, прави такива причини в своя телеграм канал и е мъчно да не се съгласим с тях.

Какво следва от това?

От Пекин, където също е уикенд, оповестяват, че всичко в града е умерено, приканват да не се има вяра на диви клюки за държавен прелом.

Има единствено едно терзание. Съобщенията за всеобщи анулирани през последните дни цивилен полети се удостоверяват. Това се отнася главно за летищата на Източната бойна зона (бивш Нанкински боен район) – Нанкин, Шанхай, Ксиамен (провинция Фудзиен), както и Гуанджоу – главната база за възможна интервенция в Тайван.

Не може да се изключи, че китайската СВО в Тайван, в светлината на гореизложеното, може да стартира доста скоро - преди 20-ия конгрес на ККП. В тази връзка всеобщият „ заряд “ към „ свалянето “ на Си Дзинпин става понятен. Това в действителност ли е безумен опит на американците да се опитат да осуетят китайските проекти в последния миг за сливане на страната?

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР