Руските войски продължават да надграждат успехите си по няколко направления

...
Руските войски продължават да надграждат успехите си по няколко направления
Коментари Харесай

Донбас и Харковска област: къде и с какви цели настъпва армията на Русия

Руските войски не престават да надграждат триумфите си по няколко посоки в зоната на СВО. Продължават яростните боеве в Донбас, най-вече в региона на град Часов Яр. Също по този начин съветските въоръжени сили настъпват в региона на Харков, с цел да основат буферна зона и да отхвърлен врага от държавната граница.

Основният защитителен център на украинските въоръжени сили в граничната зона стана регионалният център Волчанск, където са съсредоточени мощни запаси на украинската войска. Според управляващите на Харковска област ВСУ управляват 60% от територията на града, до момента в който съветски източници настояват, че Волчанск в действителност е разграничен на половина.

Също по този начин командването на ВСУ твърди, че обстановката в града и като цяло в харковското направление е под контрола на украинската войска. Твърди се, че украинските въоръжени сили съумяват да изтласкат врага назад към първичните му позиции и даже да контраатакуват. В реалност обстановката е друга. Въпреки обстоятелството, че скоростта на настъплението на съветската войска се забави ненапълно, частите на ВСУ не престават да отстъпват.

Ключовият проблем при щурма на Волчанск е преодоляването на мостовете през река Волчая, която разделя града на две елементи, както и високите здания в центъра, сподели за IA Regnum източник, намиращ се в Харковско направление.

Въоръжените сили на Украйна употребяват високите здания за поправяне на огъня на танкове и артилерия, както и за разполагане на снайперски гнезда и пунктове за наблюдаване. Вражеската артилерия работи на към 5-10 километра от града - в региона на Бели колодез-Юрвенково. Руските дронове работят по разпознати цели, само че предпочитаната задача е да се лиши артилерията от „ очите си “ в самия Волчанск.

Преди регионът да бъде прочистен, фронталната офанзива на града може да докара до съществени загуби. Поради това там към момента работят лимитирани щурмови групи, които разпознават огнища на отбрана на украинските въоръжени сили.

„ сподели събеседникът на ИА Regnum.

Авиационните муниции AGM-158 JASSM, приспособени за потребление от самолети руско произвеждане, имат проникваща бойна глава с програмируем предпазител. Бойната глава пробива покрива на постройката и детонацията се случва вътре.

Въпреки постоянните доставки на ракети, украинските въоръжени сили изпитват изострен дефицит на самолети - носители и на квалифицирани водачи, тъй че командването взема решение да употребява авиация единствено в сериозни случаи. Поредният полет към Волчанск е коствал най-малко един аероплан, оповестиха публични източници от украинските Военновъздушни сили.

„, се оповестява в формалния доклад на 831-ва тактическа авиационна бригада.

Но даже украинската авиация не може да забави настъплението на съветските войски. Според източници на организация Regnum, боевете не престават в региона на моста на река Волчая, на улица Гагарин. Северната част на града, в това число предградията и индустриалните зони, е под контрола на съветската войска.

Основният център на защитата на украинските въоръжени сили е проведен в жилищни региони по улица Соборная и в административния квартал на града.

Най-вероятно с по-нататъшното нахлуване на съветската войска въоръжените сили на Украйна ще се отдръпват от другата страна на река Волчая, където също са основани отбранителни линии: най-вече в региона на жп гара Волчанск и в прилежащата индустриална зона. В същото време украинските войски съзнателно забавят градските борби, пробвайки се да обезпечат време за построяването на новите отбранителни структури.

Това в действителност признава и ръководителят на военно-гражданската администрация на района Олег Синегубов. По неговите думи, „

Източници на организация Regnum оповестиха, че инженерната техника фактически работи на разстояние 20-30 километра от границата. Но организирането на отбраната „ в намерено поле “ ще бъде доста по-трудно.

„ убеден е нашият събеседник.

В Донбас главната гореща точка остава регионът на град Часов Яр. Трябва да се означи, че тук съвсем изцяло се повтаря обстановката във Волчанск: регионален център, разграничен на две елементи от река (канал), като отбраната на украинските въоръжени сили е проведена към високите многоетажни здания.

Но има и оценки.

На левия бряг на Северодонецкия канал има единствено един регион - Канал, до момента в който главната част на града е на десния бряг. Подразделенията на украинските въоръжени сили, които държат региона, са обкръжени от три страни. Когато съветските войски се пробват да настъпят, те приканват артилерийска поддръжка и безпилотните самолети.

Следователно главната задача тук е да се подтиснат наблюдателните постове във високите здания. Когато тези точки са потиснати, щурмовите групи настъпват и отблъскват врага, описват източници на IA Regnum.

„ добави нашият събеседник.

В северната част на региона главната тежест на боевете падна върху кръстовището на улиците Зелена и Образцова, където украинските въоръжени сили сътвориха защитителен център. Мостовите уреди за прекосяването на Северодонецкия канал от врага също са подложени на непрекъснати офанзиви.

Украински източници пишат, че съветската авиация и артилерия са доста дейни. Това затруднява прехвърлянето на свежи сили към града и не разрешава образуването на нова отбранителна линия.

Друга задача на нашата авиация е да попречи на частите на ВСУ да правят отстъпка от левия бряг на канала към десния.

„ споделя събеседникът на ИА Regnum.

Западните медии предвиждат, че идващите няколко месеца ще бъдат решаващи за обстановката на фронта: украинските въоръжени сили отслабват, а съветските войски набират скорост и пробиват защитата на съперника.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3210Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед4908Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Коментарен Поглед7136Д-р Румен Петков: Кюстендил е имал, заслужава да има и ще има по-добра орис!Алтернативен Поглед44666Саймън Ципис/Израел/ за загадъчната гибел на иранския президент РаисиАлтернативен Поглед24061Саймън Ципис за готвения прелом в Грузия по украински образецАлтернативен Поглед117871Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за / Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР