Отдавна си задавам този въпрос. Защото осъзнах, че освен съчувствие,

...
Отдавна си задавам този въпрос. Защото осъзнах, че освен съчувствие,
Коментари Харесай

Как да спрем да сме попивателни за чуждата негативна енергия

Отдавна си задавам този въпрос. Защото осъзнах, че с изключение на състрадание, би трябвало да изпитваш и възприятие за самозапазване. За да може след това да си от изгода както за себе си, по този начин и за хората, които в действителност заслужават вниманието и помощта ти.

Всички познаваме хора, които употребяват другите като кошче за душевни боклуци. Или най-малко се пробват. Хора, които са същински енергийни вампири – постоянно се оплакват, постоянно са недоволни, постоянно имат потребност от състрадание. Хора, които са способни единствено за 5 минути да изцедят всичките ти сили, цялата ти позитивна сила. Хора, които избиват комплексите си върху индивида против себе си. Хора, които попарват фантазиите на другите, единствено тъй като сами са попарили своите… След всяка среща с тях си обещаваш, че повече няма да го допускаш. Че няма да се товариш с техните проблеми, тъй като те не се товарят с твоите. Всъщност, в никакъв случай не остава време да поговориш за твоите. Обещаваш си, че няма да позволиш на негативизма им да попари твоя оптимизъм. Но… в никакъв случай не успяваш. Защото не знаеш по какъв начин. Не знаеш по какъв начин да се пазиш от негативната им сила. Не знаеш по какъв начин да се съхраниш. Аз също не знаех по какъв начин, до момента в който не попаднах на този текст в мрежата. За страдание, не съумях да намеря създателя му. Но задочно желая да му кажа едно огромно Благодаря! Защото ми оказа помощ да намеря от дълго време търсени отговори…

Ето и 5-те неща, които би трябвало да направиш, с цел да спреш да попиваш непознатата негативна сила:

1. Помни, че не можеш да угодиш на всички.   Ако някой се държи жестоко с теб, в случай че демонстрира, че не те утвърждава, в случай че търси спор с теб, не хаби силата си да се опитваш да го накараш да те харесва. Ставайки подвластен от мнението му за теб, това единствено ще те накара да затънеш по-дълбоко в неговото отрицателно енергийно поле. Няма по какъв начин всички да те харесват. Най-важното е ти да се харесваш. Когато постигнеш това, когато се приемеш, ти ще изградиш към себе си мощно енергийно поле, което ще отблъсква отрицателните трептения на останалите.

2. Внимавай кого каниш в живота си.   Твоето тяло, разум и средата, в която живееш и работиш, са твоят храм. Когото каниш в него? Всеки, който желае ли, може да влезе? Изтрива ли краката си, преди да го направи или носи със себе си тиня в душата ти? Човек би трябвало да е великодушен, само че това не значи да разрешава да бъде употребен. В противоположен случай няма да може да помогне на тези, които в действителност се нуждаят от поддръжката му. Най-доброто, което можеш да направиш, е да се научиш да казваш „ Не ”.

3. Спри да обръщаш внимание.   Паразитът има потребност от непознат организъм, с цел да живее. Когато обръщаш внимание на хората с отрицателни трептения, ти им даваш от своята сила. Може би си се трансформирал в „ зарядното ” за някой, който има проблеми в работата, в фамилията или със самия себе си. На пръв взор в това няма нищо неприятно. Но единствено на пръв взор. Когато ставаш нечие „ зарядно ”, това те изтощава дотолкоз, че нямаш сили и предпочитание да решиш дилемите, които стоят пред теб самия. Научи се да „ спираш звука ”, когато е нужно. Научи се да (се) изключваш.

4. Дишай измежду природата.   Излизай на чист въздух, медитирай, почивай, дишай. Пречисти тялото и душата си. Ходи гордо, с изправена глава и не позволявай на никого да те ядоса. Някой беше споделил, че всяка минута, в която си сърдит, губиш 60 секунди благополучие. Не поемай непознатия яд. Не се поддавай на непознатото отчаяние. Не позволявай на никого да убие щастието в теб. Не бъди като гъсеницата, която гълтам всичко, става тромава и тежка и пълзи по земята. Бъди като пеперудата – лека и ефирна. Само тогава ще можеш да полетиш.

5. Поеми отговорност за личните си мисли и страсти.   Вселената изпраща в живота ни хора, с цел да ни изправи пред следващия тест. От теб зависи по какъв начин ще се оправиш. Само ти можеш да покажеш какво си научил. Не бъди жертва. Никой няма въздействие върху теб. Освен, в случай че ти не му позволиш. Свържи се с твоя вътрешен център, открий своя вътрешен мир. Открий покоя в себе си. Тогава няма да можеш елементарно да бъдеш предизвикан, тогава отрицателната сила на останалите няма да те засегне.   Но най-много, преди да се съобразяваш с другите, попитай се: по кое време за последно се съобразих със себе си?… ”

Автор: Косара Василева

Инфо:https://dama.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР