От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.

...
От създаването си досега дружеството е натрупалo значителен международен опит.
Коментари Харесай

Признание е да си търсен адвокат

От основаването си до момента сдружението е натрупалo забележителен интернационален опит. Кантората е приета във всички интернационалните юридически справочници като една от най-хубавите в България в голям брой браншове. Два от най-реномираните правни справочника - Chambers and Partners и Legal 500, многократно класират кантората на първо място и я предлагат като водеща в региона на процесуалното посланичество. 

Дружеството e съветвало редица уважавани клиенти, като един от най-значимите е „ Майкрософт Корпопейшън “, който два пъти номинира „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ за собствен най-хубав юридически съветник отвън Съединени американски щати. Адвокатите са отлични експерти в секторите, в които специализират.

„ Георгиев, Тодоров и Ко. “ е единственият български представител в интернационалната организация Lawyers Associated Worldwide (LAW), която има членове от над 100 страни. Кантората е член и на интернационалната мрежа Vogel Global Competition Network. Затова тя разполага с достъп до богата осведомителна мрежа, която дава опция за контакт с водещи адвокатски адвокатски фирми по целия свят при разногласия с интернационален детайл.

Представяме „ Голямата петорка “ на „ Георгиев, Тодоров и Ко. “ – потвърдени експерти, избрали правото за своя задача и предопределение - проф. Иван Тодоров - създател и старши съучастник, адв. Николай Лазаров - ръководещ съучастник, адв. Александър Пачаманов, адв. Арно Мамасян и адв. Миглена Пенева – старши съдружници.

Миглена Пенева е старши съучастник в Адвокатско сдружение „ Георгиев, Тодоров и Ко. “, към което се причислява през 2007 година Завършила е Юридическия факултет на СУ „ Св. Климент Охридски “ през 2002 година, а през 2007 година е минала образование в Съда на Европейските общности в Люксембург. В интервала 2002-2004 година работи в Министерството на районното развиване и благоустройството като специалист в „ Държавна благосъстоятелност “. Специализира в региона на вещното, териториално-устройственото и административното право.  Работи с огромните компании, опериращи на пазара на недвижимите парцели в България, в строителството – жилищно, публично и инфраструктурно. Била е и консултант и процесуален представител по правни планове на страната, министерства и общини.  През 2013 година е правният съветник на Европейския съюз за реализиране на договорката по придобиването на знаковия „ Дом на Европа “ на Представителството на Европейската комисия и Бюрото на Европейския парламент в България. Качествата є са приети в следващи години от разнообразни интернационалните юридически справочници - Legal 500, Chambers and Partners, IFLR 1000.

СФЕРИ НА ДЕЙНОСТ: Недвижими парцели, териториално обмисляне, концесии, публични поръчки, правосъдно и арбитражно произвеждане, право на Европейския съюз

 
Адв. Пенева, от позицията на опита в територията на недвижимите парцели, какво значимо имате да споделите?
Ще си разреша да споделя моята позиция, която е по едно и също време личностна и на практикуващ правист. На дневен ред по тематиката за недвижимите парцели е да се даде законодателно решение на няколко значими въпроса, които тормозят обществото, само че трайно не намират решение заради съдържащия се в тях конфликт на ползи. Първият е въвеждането  на правилото „ Инфраструктура преди градоустройство “. Нуждата от решаването на този проблем е крещяща, а намирането на решение е допустимо. Вторият е за естетиката на градската среда. Уредбата на този проблем също среща опозиция. Създаването на нормативен естетически стандарт във визията на постройките, улиците, цялото заобикалящо ни пространство ще се отрази отлично и на самия пазар на парцели, а ще понижи и напрежението, като внесе повече хубост и подреденост към нас. Моето схващане е, че това са минимални публични стандарти и с наслада бих се присъединила в работа по основаването на уравновесена и работеща уредба.
Какво е нужно да предприеме администрацията?
Администрацията би трябвало да мисли повече за бизнеса. Продължаваме да сме в среда на тежки бюрократични процедури, липса на сигурност и предвидимост, основаване на пречки при извоювани процедури. Вместо това, администрацията би трябвало да се възприема като деен и положителен участник в основаване на удобна и просперираща среда за бизнес в страната ни. Огромна смяна ще настъпи, когато административните процедури се цифровизират и по този метод станат оптимално налични и оперативни. Това значи минимална интервенция на администрацията, понижаване на административната тежест и на времето на процедурите.
Удовлетвореност на клиента – каква е формулата всеки професионален ангажимент непроменяемо да води до подобен резултат?
Удовлетвореността на клиента се съдържа в една дума и тя е „ резултат “.  Затова постигането на резултат в поетата задача е най-важно и за мен.  Винаги обаче се прави оценка и отношението – това да дадеш всичко от себе си, да не се отказваш, да вярваш в идеята, да се преборваш за всеки милиметър.
Какви качества, какви дейности водят до интернационално самопризнание на професионализма ви като юрист?
Единственото действително самопризнание е да си издирван юрист. Когато хората търсят помощта ти, значи всички нужни качества са налице. Добре свършената работа приказва сама за себе си и когато клиентите са удовлетворени и споделят това, не е нужно в допълнение самопризнание.
Текстът е част от бр. 120 на сп. „ Икономика “. Публикува се в Economic.bg по силата на партньорско съглашение сред двете медии. Темите и мненията са подбрани от екипа на списанието и не съответстват безусловно с публицистичната политика на Economic.bg.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР