Екипаж на хеликоптер Кугър транспортира мъж в района на Седемте

...
Екипаж на хеликоптер Кугър транспортира мъж в района на Седемте
Коментари Харесай

Пострадалият мъж в района на Рилските езера е в стабилно състояние

Екипаж на хеликоптер „ Кугър ” транспортира мъж в региона на Седемте рилски езера. Пострадалият е френски жител. Той е с голям брой контузии, само че в устойчиво общо положение. Опериран е по неотложност, като му предстоят още операции за възобновяване, оповестява " Нова ".

Инцидентът се е случил в региона на Рилските езера при нанагорнище, а височината, от която е паднал към 20 м. Туристи чули крясъци за помощ. Условията били неприятни и в региона имало мъгла, която им попречила да открият потърпевшия. Те подали сигнал на незабавна помощ и след два часа мъжът е открит.

Хеликоптерът кацнал в планината на височина 2300 м, където качва потърпевшият на борда. В 18.30 се е приземил на хеликоптерната площадка на Университетската болница „ Свети Георги “ в Пловдив..

„ Паднал е от огромна височина при катерене в региона на Рилските езера ”, изясни в ефира на „ Събуди се ” началникът на незабавното поделение в Университетската болница „ Св. Георги ” доктор Кирил Атлиев. По думите му излитането на медицинския хеликоптер е било рисково поради метеорологичните условия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР