От предаването Господари на ефира обяснява в своя позиция, публикувана

...
От предаването Господари на ефира обяснява в своя позиция, публикувана
Коментари Харесай

Господари на ефира изгониха репортера Върбанов

От предаването " Господари на ефира " изяснява в своя позиция, оповестена на формалната им страница, че до този миг нито нито те, нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е обичай по време на следствие в склад за хранителни артикули.

Използваните в медиите изрази като " грубо пребит " и " тежък побой " са пресилени , за което са декларирали през вчерашния ден и се надяват да не се омаловажава обстоятелството, че е имало физическо принуждение, въпреки и не в подобен размер и да не се измести фокуса от 3-месечното им следствие за безсъвестен търговец, създаващ заплаха за здравето на хората.



Въпреки това, осъзнавайки отговорността, която носят пред българското общество , смятат за редно да оповестят, че поради умишлен или не опит на репортера да подведе обществеността с дейностите си след привършване на репортажа излъчен в предаването, той е отхвърлен от екипа .



" В този миг повече от всеки път ни се постанова да бъдем безкомпромисни в обстановка като тази и без значение от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа досега, единственото допустимо решение за нас е да се разделим с него . Търсенето и защитаването на истината е най-важната полезност , която " Господари на ефира " отстоява, това е в основата на всичко, което вършим ", пишат продуцентите на предаването.



В подтекста на събитията, свързани с репортера Върбанов, Нова Броудкастинг Груп разяснява, че е мощно обезпокоена от неправилното подстрекателство , което журналистът е основал и не одобряват сходни способи, несъвместими с правилата на професионалната проверяваща публицистика . Те се разграничава от случилото, се споделя позиция на медията.

 Обвиниха двама за нападението над публицист в Търново
Обвиниха двама за нападението над публицист в Търново

В причиняване на лека телесна щета

Междувременно, съдът във Велико Търново освободи двамата мъже, задържани в четвъртък и упрекнати в нанасяне на лека телесна щета на Димитър Върбанов, заяви НоваТВ.

По време на правосъдното съвещание са изгледани записите от охранителни камери в и пред склада. Именно те хвърлят нова светлина върху случилото се с Върбанов. Вижда се по какъв начин трима души избутват Върбанов от помещението. Кадри от друга камера демонстрират по какъв начин репортерът пада на земята, само че не се вижда дали е хвърлен или пада самичък . Не се вижда и дали си е блъснал главата, както в началото описа той. Върбанов остава известно време подпрян на лакът, след което ляга по тил, а операторът го снима .

Предвид фрагментите, прокуратурата разяснява, че ще обмислят дали и какви ще са обвиняванията против мъжете от склада .

Прокурори обмислят дали да обвинят Върбанов в закононарушение против правораздаването .

 Колегите на бития публицист: Нямаше да се стигне до пердах, в случай че институциите работеха
Колегите на бития публицист: Нямаше да се стигне до пердах, в случай че институциите работеха

От предаването " Господари на ефира " излязоха с позиция

Припомняме, на 26 септември бе обявено, че е атакуван и обичай публицист , като трима души са нападнали и били репортера на " Господари на ефира " Димитър Върбанов, до момента в който е правил следствие.

В тази връзка на 26-ти против 27-и септември вечерта, министър председателят Борисов разпореди следствие и санкции за нападението над репортера и изиска незабавно да му се рапортува. Той разяснява случая от Ню Йорк, където е на посещаване за присъединяване в сесията на Общото заседание на Организация на обединените нации .

В тази връзка и на база съществуващата информация, на 27-и септември АЕЖ упорства за наказване на причинителите и се разгласи за още съответни ограничения за отбрана на публицистите от принуждение.

Във връзка с случая, БАБХ разяснява, че към този момент са направени масирани инспекции във въпросните пространства за хранителни артикули във Велико Търново. Проверката им е завършила с няколко наказателни постановления. Сред нарушаванията е установено, че в склада има артикули с изминал период за валидност. Тези артикули са спрени от реализация. Установени са и други нарушавания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР