От днес отново отварят за разходки природен парк Витоша. Това

...
От днес отново отварят за разходки природен парк Витоша. Това
Коментари Харесай

Отварят за разходки Витоша и други паркове

От през днешния ден още веднъж отварят за разходки естествен парк " Витоша ". Това заяви по-рано във Facebook кметът на София Йорданка Фандъкова.

Това бе решено на съвещание в Министерския съвет с министър-председателя Бойко Борисов, здравния министър Кирил Ананиев, вътрешния министър Младен Маринов, ген. Мутафчийски и членовете на Националния действен щаб по отношение на организацията за отваряне на естествените паркове и основаването на организация за излети в планините.

Въвеждат се обаче някои правила, които да подсигуряват спазването на ред и обществената отдалеченост.

Екипите на Столичната община и Общинската полиция ще провеждат придвижването и паркирането на коли от кв. " Драгалевци " до Морените и от кв. " Бояна " до Златните мостове, Ветровала и Офелиите, като сред 11.00 и 14.00 часа тези пътища ще се затварят за коли.

На паркинга на хижа " Алеко " ще се позволяват коли с трудноподвижни жители и с инвалидни колички.

За да не се позволява събирането на доста хора на едно място, автобусните линии, които пътуват до Витоша, остават спрени. Фандъкова показва, че общината има подготвеност да възвърне придвижването им при усмиряване на епидемиологичната конюнктура.

Тя подсети при разходка в планината да се съблюдава отдалеченост от най-малко 2,5 м, а при диалози с други хора да се слага маска или шал.

Хижите на Витоша остават затворени. Забранява се също по този начин сядането на пейки и беседки, както и събирането на компании и групи от туристи. Правенето на пикник е възможно единствено за членовете на едно семейство.

Кметът прикани жителите, които не познават добре Витоша, да употребяват единствено маркираните екопътеки.

Също през днешния ден ще бъдат отстранени лентите в огромните паркове, само че жителите би трябвало да продължат да съблюдават еднопосочното придвижване и разпоредбите за разходка.

Остават в действие и възбраните за сядане на пейките и за потребление на детските и спортни уреди.

От понеделник ще бъде основана организация за отваряне на дребните паркове в кварталите и градските градини при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения.

Припомняме, че някои ограничения против ковид към този момент паднаха - маските не са наложителни на открити пространства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР