Венцислав Василев, на 23 години. Студент по медицина. Звучи скучно

...
Венцислав Василев, на 23 години. Студент по медицина. Звучи скучно
Коментари Харесай

Зико, който задава въпроси на Витошка: Главната цел не е осмиване

Венцислав Василев, на 23 години. Студент по медицина. Звучи скучно като автобиография от аналоговата епоха. За поколението на милениума обаче този юноша е прочут по различен метод. Това е Зико - една от звездите в обществените мрежи.

" Момчето, което задава въпроси на " Витошка ". Едно момче, което е извънредно любознателно, много целенасочено, амбициозно и постоянно положително ", сподели за себе си той, съобщи NOVA.

Венцислав се снабдява с прякора Зико още като дете. Едно лято, преди две години, взема решение като на смешка да стартира да ревизира общата просвета на хората, излезли на разходка по " Витошка ".

" Тогава се бях разделил със сегашната ми другарка и се чудех какво да върша лятото. И си споделих: " Ще си намеря нещо, с което да се стоварвам, да не го мисля ". Реших да си купя микрофон и да стартира да запитвам хората интелектуални въпроси, а от време на време и пикантни ", споделя Зико.

Той споделя, че няма авансово квалифициран лист с въпроси, с които да провокира престрашилите се да застанат пред микрофона.

" Най-често, когато е някакъв празник, питам нещо за него. Когато е елементарен ден отивам при индивида и го запитвам в каква сфера е най-хубав. По този метод се пробвам да покажа къде са пропуските в просветителната система. Със сигурност основната цел не е присмиване ", декларира Венцислав.

Дали мишката е изяла книжката от дълго време не е настоящият въпрос, споделя Зико. Проблемът е дали в днешно време младежите въобще четат.

" Днес децата си мислят, че колкото повече не знаят, толкова са по-готини. С две думи – тъпотата е на мода. Най-зле са по история и география. Това са съществени предмети, които образуват общата просвета. Не може да живееш в Европа, в най-развития континент, може би, и да не знаеш къде се намират най-големите европейски страни. Не може да не знаеш историята на личната си страна. За мен това в никакъв случай не е било задоволително, за мен е неприемливо ", безапелационен е той.

" Има хора, които непосредствено идват при мен и ми споделят: " Давай, искам да се изложа ", което мен още повече ме стимулира да го изложа този човек и да види, че не е прав. Разбира се, когато видя някой човек, който знае - един положителен образец, за мен постоянно е доста готино, много крепко. Не се срещат непрекъснато такива хора, а и по този метод те дават образец на връстниците си. Дават един образец какъв брой готино наподобява един компетентен човек ", добавя Зико.

" Момчето с интервютата ", както е по-познат Венцислав в обществените мрежи, е студент по медицина. Неговият дядо, който е бил коремен хирург, успява да го възпламени по лекарската специалност. Казва, че не се интересува от нападките на злобарите.

" На злобарите мога да кажа едно огромно благодаря, защото в случай че няма хейт, означава, че не правиш нещо като хората. Хората, които ме хейтят, които ме подлагат на критика – за мен са нещо хубаво и ме окуражават да подобря пропуските. Гледам обаче да не се задълбавам доста в техните мнения и не им обръщам кой знае какво внимание ", споделя Венцислав.

Зико има своя ранглиста за най-абсурдните отговори, които е получавал. " Имаше едно момче, което бях попитал по кое време е бил " Златният век " и при кого. То ми отговори: " При Христо Ботев ". Това в действителност ме шокира. Мисля, че това оглавява класацията ", съобщи той.

Медалът обаче има две страни. " Когато запитвам за столици, е имало хора, които ми дават отговор на страни като Сиера Леоне, Гвинея, Либерия. И това в действителност ме е изненадвало ", добавя Венцислав.

На въпрос по какъв начин наподобява младото потомство през неговите очи, Зико сподели: " За страдание, наподобява много зле през моите очи. Това са едни деца, по-голямата част, които не се интересуват от нищо, живеят ден за ден, не мислят за бъдещето, не мислят по какъв начин ще наподобяват в очите на техните родители, не мислят за обучение. Мислят единствено по какъв начин да се напият, как да вървят на дискотека, живеят за петък и за събота вечер, в което няма неприятно. И аз обичам да купонясвам, да отивам на купони, но въпреки всичко всичко би трябвало да е с мярка. Мисля, че доста огромен фактор за това, че младото потомство е на това състояние, ако мога по този начин да се изразя, е, че музиката, която слушат сега, е извънредно нападателна. Мислят, че когато са толкоз огромни бунтари, толкова неприятни, ще се възприемат по-добре от връстниците им ", е мнението му.

Зико прикани: " Бъдете по-амбициозни, бъдете по-целеустремени. Сега сте млади, сега градите. Опитайте се да бъдете малко по-информирани към всяко едно нещо, което ви заобикаля. Опитайте се да разберете, че знанието не е нещо неприятно. Знанието ви дава доста, то е злато и с помощта на това познание може да отворите доста порти. Не е готино да не знаеш, напротив – готино е да знаеш. Готин човек си, когато имаш нещо в главата, когато си добър другар, когато си добър човек преди всичко ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР