Остават неизпълнени 69% от политическите обещания в сектор Правосъдие за

...
Остават неизпълнени 69% от политическите обещания в сектор Правосъдие за
Коментари Харесай

Управляващите не са изпълнили 69% от обещанията си за съдебната реформа

Остават неизпълнени 69% от политическите обещания в бранш " Правосъдие " за интервала 2010-2017 година. Това демонстрира анализът на Центъра за законодателни оценки и законодателни начинания, показан от Българската стопанска камара.

" Политическите сили, като цяло, не схващат проблемите на правосъдната система, от което следва и изначалната неизпълнимост на политическите стратегии в частта им за правосъдна промяна ", се споделя в документа.

Анализът на политическите платформи на ръководещите парламентарни болшинства за развиването на правосъдната промяна в интервала 2010-2017 година демонстрира, че от общо 156 планувани ограничения в бранш " Правосъдие " са изпълнени едвам 11. Това са тъкмо 7% от всички набелязани ограничения. Частично изпълнени са 6 % от тях (10 мерки), а неизпълнени са 69% (108 мерки). За 18 от ограниченията (12%) откривателите не са разкрили данни за осъществяване.

" Това демонстрира неналичието на дълготрайна и средносрочна визия за промяна в системата ", разяснява Николай Димитров, който е ръководител на Центъра за законодателни оценки.

Той разяснява, че предизборните обещания на ръководещите партии постоянно са " декларативни и прекомерно общи ".

" Те не слагат съответни цели, нито пък дават метода, по който да бъде реализирано осъществяването им ", сподели още Димитров. Според него, належащо е по-широко присъединяване на гражданското общество и организации в процеса по приемане, надлежно - осъществяване на стратегиите и ограниченията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР