Основните печеливши от протеста са опозиционните и новите партии. Това

...
Основните печеливши от протеста са опозиционните и новите партии. Това
Коментари Харесай

Проф. Коларова: Опозиционните и новите партии печелят от протеста

Основните печеливши от митинга са опозиционните и новите партии. Това сподели за предаването „ Това е България “ на Радио „ Фокус “ политологът проф. Румяна Коларова, консултант в екипа на президента Росен Плевнелиев.

„ Това са субектите, които получават подтик, въпреки че тук въпросът дали митингът няма да се трансформира в капан е сериозен, тъй като е ясно, че на този стадий фрустрацията е тип безпомощен яд. Този безпомощен яд на хората, които освен вземат участие в митинга, само че и го поддържат, може да изиграе неприятна смешка. Но на този стадий несъмнено можем да кажем, че опозиционните и новите партии печелят от митинга. Това е очевидно както при Българска социалистическа партия, която е най-голямата опозиционна партия и надлежно при Слави Трифонов, по този начин и даже при възможната партия на Мая Манолова, която въпреки всичко отлепи от дъното “, изясни тя.

Проф. Румяна Коларова напомни, че първоначално партиите се дистанцираха от митинга, тъй като партийните други възможности на ГЕРБ тогава не бяха в добра позиция.

Макар митингът изрично да се разгласи против олигарсите, действителната цел на предварителните избори щеше да бъде празненство на олигархията, съобщи още Коларова.

„ Особено в случай че това нещо се беше случило бързо. Тогава нямаше да има никаква партийна логичност нито в възможните предварителни избори, нито във финансирането – в нищо. За страдание в самото си начало в такава обстановка беше подложен митингът – те желаеха оставка, само че нямаше някакъв мощен партиен индивид, който да облече във воля тази оставка “, изясни тя.

Според проф. Румяна Коларова бързата оставка на държавното управление не означаваше нищо друго, с изключение на безпорядък, в който олигархията става доста мощна и нормално осъществя част от своите непостижими в естествена политическа конюнктура цели. Провеждането на постоянни избори дава късмет за постигането на една по-демократична форма и гаранции за превъзходство над олигарсите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР