Шринагар, управляван от Индия Кашмир – Харун Хан се сгуши

...
Шринагар, управляван от Индия Кашмир – Харун Хан се сгуши
Коментари Харесай

Кашмир прекъсва бойкота на изборите, протестира срещу индийската политика – чрез гласуване

Шринагар, ръководен от Индия Кашмир – Харун Хан се сгуши с приятелите си на поляната на изборна секция в сърцето на Новата, част от град Шринагар, който е прочут със своите антииндийски настроения. Хан преди малко беше излязъл от дребна стая, откакто гласоподава на продължаващите парламентарни избори в Индия.

От години множеството хора в управлявания от Индия Кашмир бойкотираха изборите, които мнозина тук възприеха като опити на Ню Делхи да легитимира – употребявайки демокрацията – контрола си над район, който е огнище на въоръжен протест против Индия от 1989 година. Бунтовническите въоръжени групи и сепаратистки водачи рутинно насочат апели за протест преди всеки избори.

И въпреки всичко, до момента в който Индия гласоподава на своите национални избори, този модел на гласоподаване се трансформира. Пет години откакто държавното управление на министър-председателя Нарендра Моди анулира специфичния статут на Джаму и Кашмир, отстрани неговата държавност и го сложи под директния надзор на Ню Делхи, 21-...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР