Все още България има значителна инфлация, доста над средната в

...
Все още България има значителна инфлация, доста над средната в
Коментари Харесай

Симеон Дянков: Не сме готови за Еврозоната

" Все още България има забележителна инфлация, много над междинната в Европейски Съюз. Не сме подготвени за Еврозоната. " Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният финансов министър Симеон Дянков. Несериозно е да се приказва за дефлация, съгласно него.

Няма да можем да покрием критерия за инфлация тази година. Освен това страната ни е в лист на страна, в която се перат пари, акцентира Дянков. Според него липсва още осведомителна акция за влизането в Еврозоната.

Най-ранната дата за влизането в Еврозоната е 2026 година За това ни би трябвало постоянно държавно управление, безапелационен е финансистът. Той счита, че вървим към растеж на стандарта на живот, само че доста постепенно, като спрямо някои страни сме по-малко конкурентоспособни. За това той упреква политическата неустойчивост в страната. " През последните 4 години стана мода да сме на 3% недостиг, а единствено до преди няколко години сме били на остатъци ", напомни още Дянков.

Губим пари от ПВУ, предизвести Дянков, като добави, че до преди 6 месеца Българска народна банка и МФ са се мотаели за влизане в Еврозоната, а в този момент Българска народна банка почнала да се държи, както би трябвало.

Припомняме още, във вторник шефът на Българска народна банка Димитър Радев увери, че " допустимо най-скоро България ще влезе в Еврозоната " по време на конгрес в София. Предвижда се  в рамките на актуалната година за въвеждане на еврото в страната.

Според отчет на Национален статистически институт, който излезе през вчерашния ден,, до момента в който годишната инфлация за април 2024 година по отношение на април 2023 година е 2.4%. Организацията за икономическо сътрудничество и раз също в страната до 3% през актуалната година.

На 26 март Министерството на финансите, в който се регламентира методите за закръгляване след превалутиране на стойности на артикули, заеми, бумаги и хонорари.

Допълнително, при започване на април Асен Василев, като тогавашния финансов министър в оставка, разкри, че второто заплащане по ПВУ не е получено поради , които първо би трябвало да бъдат признати от народните представители. На 10 април, за забързване на второто заплащане.
 Въвеждането на еврото към този момент е разказано в нов информативен уебсайт
Въвеждането на еврото към този момент е разказано в нов информативен уебсайт

Може да се види и лика на българските евромонети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР