Ювентус спечели Купата на Италия след победа на финала над

...
Ювентус спечели Купата на Италия след победа на финала над
Коментари Харесай

Ювентус победи Аталанта и спечели 15-а Купа на Италия

Ювентус завоюва Купата на Италия след победа на финала над Аталанта с 1:0. Трофеят е рекорден 15-и от шампионата за бианконерите. Това е и изобщо първи трофей от три години насам за Юве.

Душан Влахович означи единственото попадение в мача още в 4-а минута. Сърбинът получи пас от Андреа Камбиазо и невъзмутимо осъществя за 1:0.

Ранното попадение предопределя държанието и на двата тима в дуелът на „ Олимпико “. Юве се бранеше ловко и Аталанта не съумя да стигне до нито един удар в очертанията на вратата.

През втората част Влахович за повторно прати топката в мрежата на бергамаските, само че след ревизиране на обстановката с ВАР попадението беше анулирано поради засада. В 79-ата минута Аталанта можеше да изравни, само че Адемола Луукман уцели гредата. Малко по-късно това направи и Фабио Мирети от Ювентус.

Треньорът на бианконерите Масимилиано Алегри също сложи връх.. Алегри беше изпъден малко преди края на дуела поради митинг.

Аталанта продължава да чака първата си купа от 1963 година насам. След седмица бергамаските играят край и в Лига Европа. Техен противник в Дъблин е.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР