Още в началото на Световното по футбол специален изкуствен интелект

...
Още в началото на Световното по футбол специален изкуствен интелект
Коментари Харесай

Още един суперкомпютър пресметна кой ще бъде победителят на Световното по футбол

Още при започване на Световното по футбол специфичен изкуствен интелект на Германия и Белгия предвижда, кой ще бъде финалистът.
А в този момент с уперкомпютърът на американската банка Goldman Sachs предсказа успеха на Бразилия . Суперкомпютърът е моделирал към един милион вероятни разновидности за развиване на мачовете и предсказа успеха на бразилците против Хърватия.

Мощният компютър на Goldman Sachs пресметна, че вероятността Бразилия да стане международен първенец е 24,9%. Следва Франция, възможностите на която съгласно тази прогноза са 15,8%. Но двата тима няма по какъв начин да се срещнат на финала.

Ето за какво, финалният мач ще бъде сред Бразилия и Хърватия. Според компютъра, хърватите ще бият на полуфинала Англия. Но възможностите на хърватите са по-малки и прогнозата е, че първенци ще станат бразилците.

При всяко международно по футбол се вършат многочислени предсказания и прогнози. Една от по-интересните е на австрийските математици, които използваха статистическите данни и коефициентите на всички водещи международни букмейкърски компании. Тези пресмятания демонстрираха, че максимален късмет за победа има Бразилия – 16,6%. Малко след нея е Германия – с 15,8%. Сега към този момент знаем, че тези прогнози не са напълно правилни.

Всъщност, в случай че Русия на следващия ден победи Хърватия, нито една от тези прогнози няма да се окаже вярна.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР