Оливър Норт, ключова фигура в скандалната афера Иран-Контри през 80-те

...
Оливър Норт, ключова фигура в скандалната афера Иран-Контри през 80-те
Коментари Харесай

Оливър Норт ще е новият президент на най-могъщата лобистка организация в политическия живот на САЩ

Оливър Норт, основна фигура в скандалната спекулация " Иран-Контри " през 80-те години на предишния век, ще е новият президент на най-могъщата лобистка организация в политическия живот на Съединените щати.

Съобщението, представено от осведомителните организации, е на самата Национална оръжейна асоциация, която гневно се бори против каквато и да било възбрана американците да носят огнестрелно оръжие, макар поредицата набези с десетки почтени жертви.

" Оливър Норт е именит войник за свободата ан Америка и ловък водач ", съобщи вицепрезидентът на асоциацията Уейн Лапиер. Но 74-годишният някогашен подполковник от морската пехота и чиновник в президентския съвет за национална сигурност надалеч не е одобряван еднопосочно измежду сънародниците си. Защото беше забъркан в незаконни оръжейни покупко-продажби с Иран, с които администрацията на Роналд Рейгън се е надявала да обезпечи освобождението на американски заложници в Ливан. Приходите от тези продажби пък, отново нелегално, са били насочвани към контрите, които се бореха против сандинистките управляващи в Никарагуа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР