Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен

...
Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания наказателен
Коментари Харесай

Кметът и зам. - кметът на Радомир отиват на съд

Окръжната прокуратура в Перник внесе обвинителен акт в Специализирания углавен съд против кмета на Община Радомир Пламен Алексиев и неговият заместител Любка Димитрова.

Избраният за втори мандат от листата на ГЕРБ кмет е притеглен поради това, че през 2015 година, в качеството си на кмет, се е разпоредил с бюджетни средства в размер на близо 40 хиляди лева в нарушаване на Закона за обществените финанси.

Парите са били целева дотация за финансови разноски, предопределена за създаване и главен ремонт на общински пътища. Те обаче отиват за ремонт на общински улици в Радомир.

Затвор за кмета на Галиче Ценко Чоков

Арестуваха кмет – карал девойки в София да проституират

"От действието са настъпили нездравословни последствия за страната, изразяващи се в неремонтиране на пътищата Радомир - хижа “Орлите “ и Радомир - село Друган, както и основаване на настройка за съмнение на жителите към страната и функционалностите на финансовите ѝ системи”, споделят от държавното обвиняване.

Заместник-кметът Любка Димитрова пък е упрекната в сформиране на формален документ с погрешно наличие - протокол за определяне завършването и за възнаграждение на строителни и монтажни работи. В него е записано, че са осъществени такива действия по ремонта на пътя Радомир - Друган на стойност 20 900 лева Реалната стойност на работата обаче била 1064.89 лв., настояват от прокуратурата.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР