Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира по медийни публикации за

...
Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира по медийни публикации за
Коментари Харесай

Прокуратурата в Благоевград се самосезира по публикации за поемане на дълг от над 29 млн. лв. от Общината

Окръжна прокуратура - Благоевград се самосезира по медийни изявления за идно вдишване на дълготраен дълг от Община Благоевград за финансиране на осъществяването на капиталово желание,,Scapto Therme Aqua Park Bachinovo ", осведомят от държавното обвиняване. Размерът на дълга за осъществяване на плана е избран на 29 170 000 лв. ,

В интернет страницата на Общината е оповестена информация за плана, като е отправена и покана за публичното му разискване. Предвижда се средствата да бъдат употребявани и върнати до 240 месеца от приходите на Община Благоевград. Инвестиционното желание е разграничено на две етапи, като предлагането за вдишване на дълг за първата от тях е за 17 784 538 лв..
 Застрояват част от парк
Застрояват част от парк " Бачиново " в Благоевград

18 декара от парка ще бъдат превърнати в съвременен комплекс

Според държавното обвиняване в общественото пространство са изразени спорни отзиви за капиталовия план, включващ саниране и възобновяване на зелена паркова зона в поречието на река Бистрица, ремонт на аквапарк, създаване на зони за отдих и нови паркинги и други действия.

Окръжната прокуратура е изискала от кмета на Благоевград да даде информация за непогасените отговорности към 31 декември 2021 година, с оглед обществено изнесени по-рано данни за тежкото финансово състояние на Общината, както и аргументация на плана, бизнес проект и план-сметка с отчитане на съответната икономическа и демографска обстановка.
 Руши се аквапаркът в Благоевград
Руши се аквапаркът в Благоевград

Причината - актуалните наематели отхвърлят да го поддържат

Кметът е запитан също дали е обсъждано осъществяване на локален референдум за нуждата от осъществяване на капиталовото желание и обвързваното с него вдишване на дълготраен общински дълг.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР