С посланика на Република Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък обсъдихме

...
С посланика на Република Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък обсъдихме
Коментари Харесай

Калин Стоянов обсъди с новия турски посланик у нас охраната на границата и борбата с миграцията

С посланика на Република Турция Н.Пр. Мехмет Саит Уянък обсъдихме целите на съдействието в областта на сигурността, включително защитата на общата граница, битката с незаконната миграция и пътникопотока през пунктовете на българо-турската граница. Това написа в профила си във Facebook служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов.

Обсъдихме и тематиката за защитата на българо-турската граница, като подчертах, че от септември 2023 година досега, вследствие на всички подхванати ограничения от двете страни, обстановката по общата ни граница е извънредно спокойна, показва Стоянов.

С дипломат Уянък набелязахме и ограничения за облекчение на товарния и пътнически трафик през Граничен контролно-пропусквателен пункт, изключително в подтекста на наближаващия летен сезон и увеличение на пътнико-потока към Турция, добавя Стоянов.

Предвид идните избори в България на 9 юни, турската страна е в тясно взаимоотношение с българските консулски служби за гарантиране на сигурността на изборния развой, написа още вътрешният министър.




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР