Океанограф, фермер, моряк - листата на френския президент Еманюел Макрон

...
Океанограф, фермер, моряк - листата на френския президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон се надява да спечели французите с необичайни кандидати за евровота

Океанограф, фермер, моряк - листата на френския президент Еманюел Макрон за евроизборите, наречена " Възраждане ", включва непредвидени лица, споделя EurActiv.

" Това е неповторим екип спрямо други листи. " Така Станислас Герини, общоприет секретар на партията на Макрон " Република, напред ", показа предходната седмица листата за европейските избори.

Зад Натали Лоазо, някогашен министър по европейските въпроси, и Паскал Канфен, някогашен министър за развиването, който е бил и евродепутат, има непредвидени лица и новаци в политиката – окенаограф, двама публицисти, фермер от Шароле, лозар от южната област Пик Сен Лу и даже моряк.

Партията на Макрон е съставила деликатно селекциониран лист с претенденти, проявявайки почитание към непознаващите европейските институции. Много от хората в него обаче в най-хубавия случай са релативно непознати.

" Тук няма претенденти, които към този момент да са били избирани в Европейския парламент ", разяснява политикът деец Франсоа Бейору. Това в действителност бе смешка, тъй като Паскал Канфен, Доминик Рике и Паскал Дюран към този момент са били евродепутати, Валери Ейе е била аташе на евродепутат, а Стефани Йон-Куртен - юридически помощник в Европейската комисия.

" Еманюел Макрон ни сплотява, само че ние ще работим по лични позиции ", разяснява лидерът на листата Натали Лоазо. Въпросът за основаване на европейска климатична банка е централна тематика за екипа, който желае да работи и по цифрови въпроси. В знак на поддръжка за транснационалните листи " Република, напред " избра двама претенденти, които не са французи – грък и италианец (бившия министър по европейските въпроси Сандро Гоци).

Сега би трябвало да се откри координация в листата сред претендентите, чийто единствен общ знаменател, наподобява, е връзката им с Европа. Въпросът може да се сложи и по отношение на техните бъдещи дейности в Европейския парламент. Натали Лоазо отхвърли да удостовери към коя политическа група ще се причисли след изборите през май.

Очаква се " Република, напред " да завоюва към 20 места. Според доста наблюдаващи в Брюксел естественият им дом би бил групата на Алианса на либералите и демократите за Европа. " Имаме положителни и другарски контакти с АЛДЕ, само че те не са единствените. Другите идват от разнообразни политически фамилии, както в нашата листа ", разяснява Лоазо.

Като свои съперници претендентите на " Република, напред " дефинират негласуващите и последователите на крайнодесния " Национален общ брой ". " Когато стоите на дивана у дома, партията, която е преди всичко, е " Национален общ брой ", предизвести Лоазо.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (196)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР