Община Трявна обяви традиционния национален конкурс за лирично стихотворение на

...
Община Трявна обяви традиционния национален конкурс за лирично стихотворение на
Коментари Харесай

Трявна обяви традиционния конкурс за поезия на името на Петко и Пенчо Славейкови

Община Трявна разгласи обичайния народен конкурс за лирично стихотворение на името на Петко и Пенчо Славейкови. Престижната конкуренция се провежда годишно и е част от програмата на Славейковите празници в града, които се организират при започване на лятото.

Литературният конкурс е за модерни български и задгранични поети, като текстовете на непознат език би трябвало да бъдат съпроводени с превод на български. Авторите вземат участие анонимно с по едно лирично стихотворение с не повече от 30 стиха. Изискването на уредниците е творбите, подадени за присъединяване, да не са били оповестени или издавани.

Произведенията би трябвало да се изпращат в електронен тип на имейл адрес:   или на хартия- на адреса на общинската администрация в Трявна- в период до 10 май.

Жури присъжда Славейковата премия, втора и трета премия, като публиката също избира собствен любимец. Наградният фонд е 4500 лв..

Имената на отличените създатели ще бъдат оповестени в навечерието на Славейковите празници в Трявна, които ще се проведат при започване на юни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР