Нямам никакви политически, икономически, бизнес обвързаности. Това е личен избор

...
Нямам никакви политически, икономически, бизнес обвързаности. Това е личен избор
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Ще имаме устойчив и добър летен туристически сезон

„ Нямам никакви политически, стопански, бизнес обвързаности. Това е персонален избор и персонална покана на господин Главчев, с който се познаваме от години и имаме прелестни взаимоотношения. Тази покана беше в действителност изненадваща за мен, само че въпросът беше „ нуждая се от теб “ и това сътвори ангажимент и мотивация. На другия ден идва рецесията от това дали трябваше да приема предлагането, само че си дадох сметка, че това има и своите преимущества. “

Това сподели служебният министър на туризма Евтим Милошев в „ Защо, господин министър “ пред Жени Марчева. 

„ Това е първият кабинет, който няма политическа обязаност. В този ред на мисли това наподобява като кабинета сираче “, добави Милошев. 

След назначението на Евтим Милошев за министър на туризма Слави Трифонов разяснява, че Милошев евентуално е определен, тъй като несъмнено е екскурзиант.

„ В живота ми със Слави Трифонов ме свързва доста огромна биография. Няма да го разясня, по този начин е избрал – по този начин е споделил “, отговори министър Милошев. 

Цените на шезлонгите и чадърите

„ Това е част от концесионните и договорите за наем. Това е изискване, при което кандидатстващите, когато са получили тези контракти, по тяхната оферта са заложили пределна цена на шезлонгите и чадърите, т.е. не могат да надвишават тази цена. Пределните цени са заложени в концесионните и договорите за неми “, сподели служебният министър на туризма. 

По думите на Милошев тази година ще имаме резистентен и добър летен туристически сезон.

„ Смятам, че ще има растеж – някъде към 15%, а може и по-малко, само че сред 10 и 15% и това е доста добре. Отчитаме, че възобновяване след COVID-19 в България върви относително постепенно и не с темповете на другите страни “, изясни той.

Въпреки това, Милошев означи казуса с дефицита на фрагменти. Решението му е във вноса на работна ръка от трети страни – Бангладеш, Пакистан, Индия и Таджикистан, където работната ръка е най-евтина. 

„ Българите не доближават. Не доближават фрагменти изключително на по-ниските равнища. Това е различен проблем с политиката във връзка с издигането на престижа на специалностите в туристическата сфера. Сезонността на работата също оказва въздействие, тъй като това е работа, която е единствено за няколко месеца. Ние към този момент не сме толкоз атрактивна дестинация за служащи от Турция, Молдова или Украйна, не сме толкоз безценен пазар, както е сърцето на Европа “, добави Евтим Милошев.

За да се оправим с дефицита на сезонни служащи, депутатите одобриха смяна в Закона за чужденците, с която се улеснява издаването на визи. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР