Първият официален рисуван портрет на крал Чарлз III след коронацията

...
Първият официален рисуван портрет на крал Чарлз III след коронацията
Коментари Харесай

„Пурпур, меч и пеперуда“: Първият официален портрет на крал Чарлз III

Първият формален рисуван портрет на крал Чарлз III след коронацията му беше показан в Бъкингамския замък. Това заяви Би Би Си.

Картината е с размери 2,81 метра на 2,21 метра. Тя е нарисувана от Джонатан Йео, който също по този начин е рисувал Тони Блеър, сър Дейвид Атънбъроу и Малала Юсафзай.

Летният график на краля най-вероятно ще бъде скъсен или приспособен

Джонатан Йео включи в картината си обичайни детайли – като военно облекло и меч, само че вкара и някои съвременни линии с наситените пурпурни цветове и пеперудата на рамото му.

 Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира  Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал 3 мин. Ученици в „ Пирогов “ след абитуриентски бал  Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ) 2 мин. Мъж е тежко ранен след гърмеж при произвеждане на синтетична дрога (СНИМКИ)  Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици 6 мин. Явор Божанков, откакто детето му простреля друго: Това не е било ВИП празненство с депутати и политици  С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив? 3 мин. С висока скорост: С какъв брой се е движил автомобилът, предизвикал тежката злополука в Пловдив?  Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира 2 мин. Прогнозата на Георги Рачев: Захлаждане в сряда, а от петък времето се стабилизира

Говори се, че кралица Камила погледнала картина и споделила на Джонатан Йео: „ Да, той е! “, написа още Би Би Си.

От своя страна художникът призна, че кралицата най-добре може да оцени творбата му, тъй като познава краля и незабавно би уловила неуспеха в творбата му. Джонатан Йео даже се пошегувал пред представители на английските медии, че е подготвен „ да прави с главата си, в случай че публиката не хареса портрета на краля “.

Днес английският крал ще направи първата си публична обществена поява

Според Би Би Си кралят също съумял да зърне полуготовата творба и останал малко сюрпризиран от прекомерно ярките цветове. Въпреки това се твърди, че се е усмихнал и признал, че това е една „ витална картина “.

Снимка: Getty Images

Джонатан Йео му споделил, че е желал картината да се отличава от останалите кралски портрети – израз на късането с предишното. В същото време е желал творбата му да е една концепция по-лична.

„ В история на изкуството пеперудата символизира метаморфозата и прераждането. Стори ми се подобаващ знак за монарх, който скоро се е възкачил на трона “, изяснява още художникът.

Съобщението идва на фона на слуховете, че положението на краля се утежнява

Пеперудата също по този начин е отпратка към дългогодишния интерес на краля към природата и опазването на околната среда. Джонатан Йео изяснява, че с този портрет желае освен да покаже Чарлз III, а и да опише неговата история на поколенията.

„ Казах си, че когато учениците гледат тази творба след 200 години, би трябвало да открият нещо, която предава темперамент на краля. Попитах го какво мисли, а той сподели: „ Какво ще кажеш за една пеперуда, която каца на рамото ми? “. Идеята ми хареса “, разяснява художникът.

Принцесата на Уелс призна, че се лекува от рак

Джонатан Йео стартира да рисува Чарлз III още до момента в който е принц на Уелс – през юни 2021 година

За този портрет кралят е театралничил общо четири пъти по към час.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР