Около 280 граждани на Шри Ланка са били вербувани да

...
Около 280 граждани на Шри Ланка са били вербувани да
Коментари Харесай

Шри Ланка: Около 280 наши граждани са вербувани в руско-украинската война

Около 280 жители на Шри Ланка са били вербувани да се бият от двете страни във войната на Русия в Украйна, споделиха във вторник чиновници, представени от съветската работа на BBC.

Миналата седмица Министерството на защитата на страната сътвори специфичен екип за събиране на информация за лица от Шри Ланка, които са отишли ​​на война, и изиска от жителите да рапортуват за сходни случаи. Властите на Шри Ланка неведнъж са призовавали своите жители да не вземат участие във войната в Украйна на ничия страна .

" Получихме почти 280 недоволства " от членове на фамилиите, сподели министърът на публичната сигурност Тиран Алес пред Агенция Франс Прес.

Повечето са били вербувани за съветската войска и са били излъгани с обещания за високи заплати и лъжливо подведени, че ще бъдат назначени далеч от фронта, сподели депутатът Гамини Валебода пред Народното събрание в понеделник.

Жителите на Шри Ланка и огромен брой напуснаха островната страна вследствие на невиждана икономическа рецесия в средата на 2022 година

Полицията арестува двама пенсионирани армейски офицери , в това число генерал-майор, за противозаконна активност като сътрудници за набиране на личен състав за съветски наемни компании.

Южноазиатските съседи на Шри Ланка Индия и Непал също потвърдиха, че доста жители на тези страни са били вербувани да се бият дружно с съветската войска през последната година.

Повече от две години от началото на нашествието на Русия десетки хиляди нейни бойци бяха убити в Украйна, а Москва е в непрекъснато световно търсене за повече войски.
 Най-малко осем някогашни военни от Шри Ланка са починали във войната в Украйна
Най-малко осем някогашни военни от Шри Ланка са починали във войната в Украйна

Реалният брой на убити жители на тази страна може да доста по-висок
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР