Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски: Тази седмица - срещи на

...
Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски:
Тази седмица - срещи на
Коментари Харесай

Зеленски: Отново поражение на окупаторите, отново свалени руски самолети

Обръщение на украинския президент Володимир Зеленски:

Тази седмица - срещи на върха на G7, НАТО и Европейски Съюз, нови пакети от наказания и нова помощ - послание на Президента на Украйна Свободен народе на свободна страна!

Днес (бел.ред. обръщението е направено вчера) беше един от тези дни, които ни разрешават да кажем с убеденост, че с нас е целият свят. Сутринта разговарях с Негово Светейшество папа Франциск за търсенето на мир за Украйна, за страната ни, за зверствата на окупаторите, за филантропичните коридори към обсадените градове. Благодарих на Негово Светейшество за неговата ясна и мощна позиция против войната и за молитвите за Украйна. Поканих го да посети страната ни в този доста значим миг. Вярвам, че ще успеем да организираме това значимо посещаване, което сигурно ще поддържа всеки един от нас, всеки един от украинците.

Обърнах се през днешния ден към двете камари на италианския парламент. Усетих оптималната поддръжка. Искрена топлота в думите. Призовах Италия да ускори глобите против Русия и нейния режим. И да удари мощно по всички съветски значими персони, виновни за тази война. За войната против нас. По техните недвижими парцели, сметки и яхти. По навика им да печелят с война, а да живеят и почиват – надалеч, в Европа, където е умерено и спокойно. Сигурен съм, че новите наказания ще бъдат, ще бъдат тази седмица. И съм признателен на Италия, че поддържа участието на Украйна в Европейски Съюз. Разговарях с президента на Словакия Зузана Чапутова. За нашето съдействие и нашата сигурност. За развиването на Украйна - с всички дружно, в Европейския съюз. Проведен е значим диалог и с министър-председателя на Канада. Продължаваме да координираме позициите си в навечерието на срещите на върха на НАТО и „ Голямата седморка “ тази седмица. Джъстин Трюдо ще ни поддържа.

Специален аспект са гаранциите за сигурност за Украйна. Те са жизненоважни освен за нас, само че и за всички прилежащи страни. Заради нашата сигурност, която ще закрепи мира в Източна Европа. Благодарен съм на външния министър на Гърция, който първи измежду европейски публични лица реши да поддържа работата на нашите филантропични коридори в Мариупол. Да спасим нашите хора от града и да донесем там филантропична помощ е доста значимо за всички. Към днешна дата в града има към 100 хиляди души. В безчовечен условия. В цялостна обсада. Без храна, без вода, без медикаменти. Под непрекъснати обстрели, под непрекъснати бомбардировки. Повече от седмица се опитваме да организираме постоянни филантропични коридори за мариуполци. И съвсем всички наши опити, за жалост, са провалят съветските окупатори. Чрез обстрели или тенденциозен гнет.

Днес една от филантропичните колони просто беше пленена от окупаторите. По контрактувания маршрут край Мангуш. Пленени са чиновници на ДСИС и водачи на рейсове. Правим всичко допустимо, с цел да освободим нашите хора и да деблокираме придвижването на филантропична помощ. Ето за какво съм признателен, когато представител на европейска страна на високо равнище се съгласява персонално да се причисли към филантропичната задача. Очакваме осъществяването на този проект от гръцкия външен министър в идващите дни. Въпреки всички компликации през днешния ден бяха избавени 7026 мариуполци. Утре ще продължим тази значима работа.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Нашите представители се пробват да договорят филантропични коридори в Киевска, Харкивска, Запорижка и Луганска област. Друга значима вест е, че е основан онлайн инструмент за всички, които могат и желаят да оказват помощ с филантропични артикули за Украйна. Само за последните две седмици страната ни е получила над 100 000 тона филантропична помощ.

Тези товари бързо се разпределят посредством специфични центрове за районите. Но има още повече молби. Още повече благоприятни условия. Още повече работа. Ето за какво, с цел да се опрости оптимално процеса, беше основан уеб сайтът help.gov.ua. На уеб страницата можете да научите по какъв начин да купувате, по какъв начин да изпращате и към кого да адресирате филантропична помощ. Това е за всички, които желаят да се причислят. За всеки, който може да помогне. В Украйна и по света. За да идва помощ непрекъснато, 24/7.

Нашите въоръжени сили през днешния ден ни зарадваха. Отново Чорнобаивка - още веднъж провалянето на окупаторите. Отново свалени съветски самолети. Особено значимо - бомбардировачът над Мариупол. И по този начин ще бъде с всеки, който убива нашия народ, мирни хора на нашата мирна земя. Искам още един път да повторя на всички съветски водачи, които не мислят каква заповед извършват. Убийството на цивилни е закононарушение. И ще отговаряте – по всевъзможен метод. Днес или на следващия ден е по-малко значимо. Основното е, че това нещо неизбежно.

Продължаваме да работим на разнообразни равнища и с цел да склоним Русия за мир. До края на тази жестока война. Украински представители работят по договарянията, които не престават на практика всеки ден. Това е доста мъчно. Понякога скандално. Но малко по малко вървим напред. Благодарен съм и на всички интернационалните медиатори, които се борят за Украйна, за Европа, за истината. Които демонстрират на Москва действителната картина. Честната. И я предизвикват да гледа реалистично. Върху това, което се случва в борбите. И върху това, че светът няма да спре да пази истината. Нашата истина.

Три значими срещи на върха тази седмица: „ Голямата седморка “, НАТО и Европейски Съюз. Нови пакети от наказания, нова помощ. Ще работим, ще се борим като можем. До края. Смело и намерено. На всички тези площадки. С цялостна сила. За резултата. С цялата си мощ. И няма да се уморим. Ще си починем, когато победим. А това несъмнено ще стане.

Слава на всички наши Герои!

Слава на Украйна!



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР