Италианският министър-председател Джорджия Мелони обвини френския президент Еманюел Макрон в

...
Италианският министър-председател Джорджия Мелони обвини френския президент Еманюел Макрон в
Коментари Харесай

Джорджия Мелони обвини Еманюел Макрон в предизборна агитация на срещата на върха на Г-7

Италианският министър-председател Джорджия Мелони упрекна френския президент Еманюел Макрон в предизборна пропаганда на срещата на върха на Г-7 в Южна Италия, седмици преди предварителните избори във Франция, които той свика в наддаване с цел да предотврати възхода на крайната десница.

„ Вярвам, че е надълбоко неправилно в сложни времена като тези, да се организира акция благодарение на скъп конгрес като G7 “, сподели Мелони, защото изследванията на публичното мнение демонстрират, че Макрон центристкият алианс е изправен пред евентуално изтриване, защото може да бъде изтласкан от втория тур на вота от крайнодясната партия на Марин Льо Пен и левия блок.

Френският президент шокира съдружниците с решението си да разпусне националното заседание и да организира предварителни избори, предизвиквайки ликвидация на френски облигации и акции.

Един европейски посланик, присъстващ на срещата на върха, сподели, че Макрон наподобява „ малко загубен “, добавяйки, че ядките на Мелони към него акцентират чувство...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР