Няма съмнение, че посещението на секретаря по отбраната на САЩ

...
Няма съмнение, че посещението на секретаря по отбраната на САЩ
Коментари Харесай

Ангел Найденов :Няма съмнение, че посещението на секретаря по отбраната на САЩ е определен знак

Няма подозрение, че визитата на секретаря по защитата на Съединени американски щати е избран знак за ангажираност и поддръжка към България. То е и удостоверение, че България не е без значение на фона на войната. Това сподели някогашният министър на защитата Ангел Найденов в „ Тази събота " по бТВ.

Според него тематика на диалозите биха били и „ основанията на България за проявата на известна несигурност и недоизказаност, когато приказват български държавни лица във връзка с ограниченията за подсилване на отбранителния капацитет на Алианса по Източния фланг ".

Той напомни, че има решение на НАТО и Европейски Съюз за подкрепяне на Украйна с въоръжение, муниции и защитно облекло. „ Нещо повече - за пръв път Европейски Съюз гласоподава специфичен фонд за финансиране на доставките на въоръжение за Украйна в размер на 450 милиона евро с желание този фонд да се усили на 1 милиард. Съединени американски щати дават специфична помощ в размер на 13,6 милиарда $, като съвсем половината от тях са планувани за военна помощ ", разясни Найденов.

От 30 страни 28 оказват помощ на Украйна с въоръжение, уточни той. „ Само България и Унгария не дават такава помощ, като причините са, че по този начин ставаме част от военните дейности. Дори неутрални страни като Финландия и Швеция оказват помощ на Украйна с такава помощ ", означи Найденов.

Найденов разяснява още, че НАТО е популяризирало информация за разполагане на част от силите за бързо реагиране на Алианса в страните по Източния фланг. У нас е очакван контингент от 900 индивида.

В момента български и испански екипи вземат участие в задачата по „ Еър Полисинг ". „ За нидерландските изтребители, които следва да дойдат от 1 април, аз видях, че задачата е отбранителна - това е една крачка оттатък мирновременната задача по „ Еър Полисинг " и планува противопоставяне на всяко враждебно деяние против страна членка на НАТО, с разнообразни задания, повече като размер и като отговорности в съпоставяне със дилемите по „ Еър Полисинг ". Т.е. имаме едно осъществяване на ограниченията по така наречен „ приспособено предно наличие " във въздушното пространство и в територията на Черно море, което визира България и Румъния ", сподели още Ангел Найденов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР