Няма равен достъп до образование и то е ясно, защото

...
Няма равен достъп до образование и то е ясно, защото
Коментари Харесай

Едно от всеки пет деца е изключено от е-обучението

Няма еднакъв достъп до обучение и то е ясно, тъй като в риск са сложени децата с увреждания и децата със специфични потребности. Това съобщи омбудсманът Диана Ковачева в утринния блок на Българска национална телевизия.

Ковачева няма да допусне няколко генерации деца да носят отрицателния белег на онлайн образованието. Онлайн образованието осветли дългогодишни проблеми, изключително за децата с увреждания и със специфични потребности, тъй като има проблем с ресурсните учители, безапелационен бе омбудсманът.

Tя предизвести, че в обстановката на пандемия правото на обучение е сложено под съществено тестване. Програмите, методът на образование не са приспособени за деца, които имат специфични просветителни потребности, за техните родители, ангажирани в онлайн образованието, уточни Ковачева.

Тя регистрира, че освен децата с увреждания, само че едно от всеки пет деца с увреждания е изключено от онлайн образованията. Диана Ковачева недоумява по какъв начин учителите, които не желаят да си пуснат камерите в онлайн образованието учат децата да пишат. Разбира се, че учителите би трябвало да бъдат задължени да си включват камерите, а даже да пишат, с цел да може децата да ги виждат, настоя Ковачева.

Тя призна, че децата мъчно се задържат пред екрана, когато монотонно им се приказва, а някои от подрастващите даже заспивали. Има изгоди от онлайн образованието, само че има и дефицити, посочи Ковачева и подсети, че лятото трябвало да бъде употребявано по-добре от просветното ведомство за взимане на съществени решения.

Тя е на мнение, че би трябвало да се обмисли въпросът с матурите за 4 и 10 клас дали въобще би трябвало да се организират. Диана Ковачева счита, че онлайн образованието се отразява с изключение на върху грамотността пред децата, само че и върху тяхното здраве. Аз не споделям, че не би трябвало да има онлайн образование, само че сега нямаме избор. Това обаче не значи, че би трябвало да бъдат полагани старания образованието да бъде по-качествено, настоя Ковачева.

Тя се надява, че няма да бъде употребявано цялото лято за учебно заведение. Ако се учи онлайн лятото е безусловно ненужно да се употребява за наваксване, сподели още Ковачева.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР