Съд в Германия потвърди присъда от 2022 г., която класифицира

...
Съд в Германия потвърди присъда от 2022 г., която класифицира
Коментари Харесай

Съдът разреши контраразузнаването да следи членове на Алтернатива за Германия

Съд в Германия удостовери присъда от 2022 година, която класифицира партията „ Алтернатива за Германия “ като „ подозрителна “ за десен екстремизъм и разреши да продължи наблюдението над нея. Решение е взето от Административния съд на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия, оповестява ДПА, представена от европейски медии. То означава, че Федералната работа за отбрана на конституцията (контраразузнаването) може да продължи да следи членовете на партията. 

Организацията не е съгласна с присъдата и ще заведе ново дело - този път във Федералния административен съд в Лайпциг. „ Разбира се, ще апелираме пред най-висшата инстанция “, сподели Роман Реуш, представител на партийното управление.. Заместник-председателят на партията Петер Бьорингер сподели, че съдът, от негова позиция, „ не е проучил задоволително положението на нещата “. Според него „ стотици показания “ не са взети под внимание.  Германските управляващи утвърдиха решението на съда. „ Присъдата демонстрира, че нашата народна власт е способна да се пази “, сподели министърът на вътрешните работи Нанси Фесер. Президентът Франк-Валтер Щайнмайер изрази сходно мнение: „ Съдът е на мнение, че една страна, ръководена от върховенството на закона, би трябвало да може да се пази “.

През 2019 година дейностите на „ Алтератива за Германия “ бяха класифицирани като „ заслужаващи инспекция “, от 2022 година оценката беше преразгледана на „ повдига съмнение “. След това партията заведе дело с искане контраразузнаването да се откаже от това решение. Сега стана известно, че съдът не е подкрепил Алтернатива за Германия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР