Няма повече резерви за водовземане за Перник от Владайския канал.

...
Няма повече резерви за водовземане за Перник от Владайския канал.
Коментари Харесай

Няма резерви от вода за Перник от Владайския канал

Няма повече запаси за водовземане за Перник от Владайския канал. Това са открили през вчерашния ден доброволци от пернишкия квартал " Църква ", заяви кметът на региона Радослав Динев.
14 доброволци са се присъединили в акция за търсене на по-голям дебит от оборудването към язовир " Студена ". Те са обходили трасето, което по думите на Динев било чисто и добре поддържано.

Сега от Владайския канал към питейния водоизточник на Перник текат 60-70 л/сек.

Паралелно през днешния ден кметовете на селата Драгичево, Рударци и Кладница и поданици на Драгичево са затворили тръба от Владайския канал, която е преливала към пречиствателната станция за Рударци и Драгичево, заяви Виктор Викторов - кмет на Драгичево.

Припомняме, че по-рано стана ясно, че от 52-ра година нищо не е пипано в Перник. Под 20 млн. лева инвестиция няма да се размине. Ще трябват към 80 км тръби. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във връзка бедственото състояние в Перник по време на визитата си в Стара Загора.

Припомняме, че Мая Манолова насочи 10 въпроса към премиера във връзка предлагането му за основаване на едно ВиК сдружение. Според гражданската платформа " Изправи се. БГ " това ще докара до нов държавен монопол.

Преди това беше обявено, че не е открита ешерихия коли във водата в Перник. До момента Регионалната здравна ревизия е взела 13 проби от разнообразни места в града, които демонстрират чисти стойности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР