Няма нищо необичайно в решението на Конституционния съд за имунитета

...
Няма нищо необичайно в решението на Конституционния съд за имунитета
Коментари Харесай

Георги Марков: Румен Радев наруши Конституцията по 10 точки

Няма нищо извънредно в решението на Конституционния съд за имунитета на президента. ГЕРБ се ослушват, а би трябвало незабавно да желаяме и образуваме процедура по импийчмънт за Радев, разяснява пред „ Правен свят “ някогашният парламентарен арбитър

„ Няма нищо извънредно в решението на Конституционния съд. То няма по какъв начин да е друго. В частта, в която конституционните съдии разясняват по кое време президентът е нарушил Конституцията, с цел да има импийчмънт, те преповтарят едно решение на Конституционен съд от 90-те години, когато аз съм бил арбитър, че не може нито Конституцията, нито Конституционният съд изчерпателно да изброи по кое време може да има нарушение на Конституцията и че Народното събрание е този, който, в случай че реши, може да повдигне обвиняване пред Конституционния съд. И той към този момент във всеки съответен случай ще реши “. Така депутатът и някогашен парламентарен арбитър Георги Марков разяснява решението на Конституционния съд от четвъртък, с което съдиите дадоха отговор на няколко извънредно значими въпроса по отношение на имунитета на президента и вицепрезидента.

Бившият парламентарен арбитър напомни и свои обществени изказвания във връзка държанието на президента, като посочи, че Радев е нарушил Конституцията по най-малко 10 точки. „ Става дума за 10 члена от Конституцията. ГЕРБ се ослушват. Имат 60 души, не внасят искане за импийчмънт, а оправданието е, че нямало да има 2/3 от народните представители. Ами, то никой до момента не е мислел, че има 121 депутата, с цел да желае избор на съмнение за тези 30 години, а сме засипани с вотове. Това е политика, това е парламент. Дайте да създадем един спор. Що за президент си имаме, който е нарушил 10 разпореждания на Конституцията? Малко ли са над 130 депутата да гласоподават, че нашия президент е нарушил Конституцията? Ами, не е малко. Те обаче се будалкат “, разяснява той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР