Новото Народно събрание трябва да коригира решението на предишния Парламент.

...
Новото Народно събрание трябва да коригира решението на предишния Парламент.
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Новият парламент да разшири възможностите за изпращане на военна помощ на Украйна

Новото Народно заседание би трябвало да поправя решението на предходния Парламент. Да разшири опциите, с изключение на за военно-техническа помощ, да изпраща въоръжение и муниции. Решението би трябвало да бъде задоволително отворено, с цел да разрешава решение в границите на компетенциите на Министерски съвет, респективно по предложение на министъра на защитата. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria някогашният министър на защитата Ангел Найденов по въпроса би трябвало ли България да даде въоръжение на Украйна. Според него имаме техника, която можем да дадем.

„ Служебният боен министър не споделя тъкмо това (че нямаме какво да дадем – бел. ред.), по-скоро той акцентира, че изпращането на тежко въоръжение би понижило така и така отбранителните ни качества, които са в недостиг “, счита Найденов.
" Да ви дам образец с противовъздушните ни системи. Те са по този начин разчетени, че имаме самобитно ешелониране на покритието, и надлежно потреблението на другите противовъздушни системи. Които обезпечават както обектово, по този начин и зоново покритие. Снемането на части от тези системи на процедура би лишило България от отбрана на жизненоважни обекти, да вземем за пример атомната централа ", разяснява още Найденов.
„ Към този миг липсват каквито и да е доказателства за съпричастност на България или на български служби в реализирането на логистиката и надлежно на този гърмеж. Липсват каквито и да е солидни и смислени догатки за маршрута и за това, че гърмежът е минал през българска територия. Българските служби реагираха, съгласно мен, задоволително съответно, бързо, и дадоха безапелационен отговор – камионът нито е влизал, нито е излизал от българска територия, нито контейнера, в който се допуска, че е бил гърмежа “, сподели Ангел Найденов по отношение на „ българската диря “ във взривяването на Кримския мост.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР