Португалският Маритимо e съобщил, че българският нападател Преслав Боруков и

...
Португалският Маритимо e съобщил, че българският нападател Преслав Боруков и
Коментари Харесай

Лоша новина за Преслав Боруков

Португалският Маритимо e съобщил, че българският нападател Преслав Боруков и полузащитникът Бернардо Гомеш са претърпели съществени травми, които ще изискват дълго лекуване, дълго неявяване от терена и " евентуално интервенция ".

Вестник dnoticias.pt се базира на нормалния медицински отчет на клуба, в който се споделя, че Преслав Боруков и Бернардо Гомеш не са играли против Академико де Визеу, защото преди този момент са получили съществени контузии.
 Боруков с първи гол в Португалия, тимът му реализира необикновен поврат
Боруков с първи гол в Португалия, тимът му реализира необикновен поврат

Вижте детайлности

" И двамата състезатели получиха травма на сухожилията, по-точно на дясното бедро в аддукторния дълъг мускул на сухожилието при полузащитника на Мадейра. Докато българският нападател e получил травма в мускула в горната част на лявото бедро ".

Лекарският дeпарптамент на Маритимо добавя, че че " това са съществени пострадвания на сухожилията и евентуално ще би трябвало да се подложат на интервенция ", отбелязвайки, че прогнозното време за отмора на Бернардо Гомеш е пет месеца, до момента в който това на Боруков е шест. Разбира се, в този клиничен отчет се споделя, че при подобен дълъг планиран интервал най-важна е реакцията на организма на самия футболист, което дава очаквания и за по-бързо връщане на терена.

Маритимо приключи на 4-о място във втората дивизия на Португалия, с която позиция пропусна както директната промоция в елита, по този начин и правото да играе бараж за третата квота.

24-годишният Пpеслав Боруков дойде в клуба през зимата от българския Арда (Кърджали), като за пролетта записа 15 мача, от които 4 като титуляр, в които вкара два гола. Първият му гол пристигна на 27-и април при впечатляващ поврат против Фейрензе от 0:2 до 3:2, само че беше осъществен след съвсем седем месеца голова суша. Второто му попадение се оказа победното против Оливейрензе за крайното 2:1 на 12-и май.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР