Новооткрити туристически атракциони ще радват туристите с падането на ограниченията

...
Новооткрити туристически атракциони ще радват туристите с падането на ограниченията
Коментари Харесай

Най-забележителният стъклен басейн свързва два небостъргача

Новооткрити туристически атракциони ще радват туристите с рухването на рестриктивните мерки против ковид.

Най-атрактивният стъклен басейн в Лондон се обрисува да бъде измежду тях. Той ще бъде открит на 19 май и несъмнено ще бъде най-зрелищният стъклен басейн в света, написа Българска телеграфна агенция.

Намира се в Лондон и е ситуиран сред два небостъргача или по-точно той свързва два небостъргача на височина от 35 метра, отбелязва " Стампа ". Двата небостъргача от вида кули близнаци се издигат наоколо до американското посолство в Лондон.

Проектът за удивителния басейн е дело на архитектите от Аруп асошиейтс, на инженерите от Икърсли О'Калахан и на дизайнерите на водни пространства Рейнолдс. Той е най-големият басейн в света от самоносеща се конструкция от акрилно стъкло. Басейнът е с дълбочина три метра. Подлаган е бил неколкократно на проби за резистентност и сигурност и е бил повдигнат и благодарение на голям кран.

Засега се твърди, че в басейна, от който се открива невероятна панорама към всички лондонски забележителности, ще могат да плуват единствено жители на двата първокласни небостъргача, които са свързани посредством него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР