Новите уреди в кухнята безспорно улесняват работата на всяка домакиня.

...
Новите уреди в кухнята безспорно улесняват работата на всяка домакиня.
Коментари Харесай

Дебела си заради кухненските уреди!

Новите уреди в кухнята несъмнено улесняват работата на всяка стопанка. Колко повече време би отнемало прането, в случай че нямаше автоматизирани перални машини да вземем за пример? Всички уреди, които ни оказват помощ в кухнята обаче, в действителност вредят на здравето на дамите, настояват откриватели.

Кухненските роботи, миялните машини, микровълновите печки и всички останали уреди, които се употребяват в семейството за улеснение на работата, се отразяват на килограмите на нежния пол. Това настояват учени от Манчестърския и Лондонския университет, а цялото им изследване е оповестено на страниците на вестник Дейли мейл.

Всеки апарат в помощ на домакинята икономисва време в кухнята и по този метод дамите през днешния ден посвещавали с 20 на 100 по-малко време на къщната работа, спрямо дамите през 80-те години, сочат учените. Тежката къщна работа е сменена от затънал ден в офиса, обобщават откривателите.

В изследването се показва, че час, прекаран в миене на пода, може да помогне да изгорим повече от двеста калории (приблизително колкото има в един шоколад). За съпоставяне – час работа пред компютъра изгаря едвам 70 калории, допълват учените.

 Затлъстяване

Разбира се, напълняването не се дължи единствено на това – хората стартират да харчат все по-вече пари за храна и надлежно да се хранят с по-сериозни количества. В композиция с това в днешно време човек изразходвал приблизително с 20 на 100 по-малко калории, в сравнение с преди три десетилетия.

Учените считат, че през днешния ден хората се хранят по-правилно, само че пък спортуват доста по-малко и прекарват пред тв приемника повече време, в сравнение с преди. Една от основните аргументи за затлъстяването е заседналият метод на живот, безапелационни са учените. В композиция с неправилното хранене и потреблението на нездравословни храни казусът избуява от ден на ден.

Погледнато от различен ъгъл обаче, новите домашен уреди, които към този момент участват в съвсем всяко домакинство, улесняват доста работата на дамите. По този метод дамата има повече свободно време, което може да посвети на обичаните си хора или пък да открадне за себе си.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР