Всеки е усещал сърцето си да бие бързо и неравномерно,

...
Всеки е усещал сърцето си да бие бързо и неравномерно,
Коментари Харесай

Целебни билки, които намаляват сърцебиенето

Всеки е усещал сърцето си да бие бързо и неравномерно, само че не всеки път това е резултат на сърдечен проблем. Може да се прояви при тежко физическо натоварване, яд, потрес, само че може да бъде и резултат на сърдечен проблем.

Кога сърцетуптенето е обвързвано със заболяване на сърцето

Ако сърцетуптенето продължава няколко часа, повтаря се през няколко дни и е обвързвано със световъртеж, затруднено дишане или болки в гърдите, евентуално става въпрос за сърдечно заболяване.

Рискови фактори за сърцетуптене заради заболяване на сърцето са няколко. Напредването на възрастта е такава причина, като за хората над 50 години рискът се удвоява на всеки 10 години.

Начинът на живот е съществено изискване за поява на подобен проблем, включващ тютюнопушене, приложимост на алкохол, наднормено тегло и затлъстяване. Лошото хранене, неналичието на придвижване, стресът са други фактори, причиняващи пристъпи на сърцетуптене.

Лечебни билки за понижаване на сърцетуптенето

Сред другите лечебни способи билките заемат значимо място в устрема за усмиряване на сърдечния темп и понижаване на сърцетуптенето.

Валериана

 Целебни билки, които понижават сърцетуптенето

Валерианата е многогодишно тревисто растение, родом от Европа. Медицината употребява корена на валерианата. Растението работи успокояващо, релаксиращо, антиспазмолитично и антиконвулсивно. От епохи се употребява при бодърствуване, раздразнителност, стомашни проблеми и сърдечно-съдови болести. Има резултат при сърцетуптене, интензивен пулс и аритмия.

Глог

 Целебни билки, които понижават сърцетуптенето

Глогът е билка, доста ефикасна при ускорена сърдечна периодичност. Този остър шубрак принадлежи към фамилията на розата и от I век се употребява при сърдечни проблеми. Има свойства на кардиотоник и кардиопротектор, защото укрепва и пази сърдечно-съдовата система.

Глогът също е адаптоген, поддържащ салдото в кръвоносната система и се употребява при лекуване на застойна сърдечна непълнота, хипертония и коронарна болест на сърцето. Безопасен е при продължителна приложимост.

Чесън

Чесънът с изключение на храна е лечебно растение с вековна приложимост. Той понижава холестерола и контролира тромбоцитите, намалява кръвното налягане и по този начин работи удобно при сърцетуптене.

Дяволска уста

 Целебни билки, които понижават сърцетуптенето

Билката дяволска уста понижава сърдечната периодичност, когато е нараснала. От това растение от фамилията на ментата, се употребяват основно листата и цветовете, а в китайската медицина употребяват семената. При интензивен пулс, високо кръвно и обвързвано с тях сърцетуптене билката е доста ефикасна. Необходим е нескончаем банкет от няколко месеца, с цел да има резултат от лекуването.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР