Новите анти-COVID мерки предизвикаха недоволството на бизнеса. В няколко български

...
Новите анти-COVID мерки предизвикаха недоволството на бизнеса. В няколко български
Коментари Харесай

Протести срещу новите COVID мерки в няколко града в страната

Новите анти-COVID ограничения провокираха недоволството на бизнеса. В няколко български града излязоха още довечера на митинги - ден преди оповестения за на следващия ден народен митинг в столицата. Собственици на клубове и заведения за хранене в разнообразни градове се заканиха да бойкотират рестрикциите.

Големите нощни клубове в Пловдив ще останат отворени тази нощ, като са подготвени да понесат и наказания за това . Собствениците им обаче са безапелационни, че те са създали повече от нужното и не могат да си разрешат ново затваряне.

 Скрийншот: Facebook

Под мотото " Свобода за бизнеса " излязоха да стачкуват и русенци. С плакати против рестриктивните мерки поради пандемията излязоха ресторантьори, хотелиери и даже таксиметрови водачи, които надуха клаксоните. Техните терзания са, че когато заведенията затворят, те ще останат без клиенти и надлежно - без работа и приходи.

Към митинга в Русе се причислиха и музиканти, фитнес инструктори и таксиметрови водачи, които блокираха за малко две кръстовища в центъра. В знак на митинг против ограниченията огромна част от заведенията през днешния ден затвориха за 2 часа.

 Снимка: Булфото

И от сектора във Велико Търново са безапелационни - няма да се съобразят с новите ограничения, ще продължат и с митингите, а заведения в Пловдив оповестиха протест на коронавирус ограниченията.

Според сектора ограниченията на здравното министерство са несъответстващи.

Протестираха и недоволни жители в Хасково, а в Добрич имаше обсада.

 Снимка: Булфото

Голяма част от несъгласните с рестриктивните мерки поради пандемията ще се включат на следващия ден и в националния митинг в София.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР