Ние платихме много висока цена, за да докараме демокрацията в

...
Ние платихме много висока цена, за да докараме демокрацията в
Коментари Харесай

Карадайъ от Велико Търново: Президентът трябва да обединява, не да влиза в окопа

Ние платихме доста висока цена, с цел да докараме демокрацията в България, само че сме очевидци по какъв начин тя се разрушава през последните 12 години, а изключително през последните 6 месеца. Затова с кандидатурата ми за президент и с кандидатурата на госпожа Искра Михайлова като вицепрезидент ние споделяме, че е пристигнал нов стадий в развиването на демокрацията в България, с цел да няма оттегляне от отвоюваното. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на среща със съидейници във Велико Търново.

Той описа за срещите си в Европейския съюз, които сложиха начало на акцията му.
Там получих увереността, че е пристигнало време за новия стадий на дамокрацията. А ние, с госпожа Михайлова, с цялата ни политическа биография сме доказателство и въплъщение на единството на нацията, сподели още Карадайъ. И напомни: " Още от основаването на Движение за права и свободи, главната ни философия за правене на политика бе философията на заедността, другите да бъдем дружно, всеки да отстоява своята еднаквост и дружно да градим общото ни бъдеще в нашата Родина България ".



Той уточни и огромната разлика с ръководството на страната в този момент, когато в институциите са хора, " за които е значимо да бъдат кардиохирурзи и да виждат какво има в сърцата на хората и да търсят разликите, вместо да четат Конституцията и да търсят обединяването ".

Пред вас декларирам, ние с госпожа Михайлова ще бъдем поръчител за спазването на Конституцията и законите на страната. Ще работим за премахването на омразата, разделянето, опълчването и експанзията в обществото. Нашето предопределение е и да сме обединители на нацията, сподели още претендентът за президент Карадайъ.

Той напомни, че Великото национално заседание е било доста умно и е отредило доста власт на президентската институция. Освен да бъде обединител на нацията, тази институция е призвана да предлага и задава сплотяващи национални дела, а не да влиза в окопите на политическите борби.
И уточни новата национална цел, която ще предложи - в близко бъдеще България да доближи средноевропейските стандарти на живот посредством ускорено икономическо развиване на страната. Каза и коя ще е втората му идея - да има налична и безвъзмездна детска градина за всяко дете в България.

" Доказали сме от Движение за права и свободи, че може да предлагаме сплотяващи дела и да ги реализираме. През 1991 година, когато към момента съществуваше Варшавския контракт, основателят на Движение за права и свободи, в този момент почетен ръководител доктор Ахмед Доган от трибуната на Народното събрание сподели, че мястото на България е в Европейски Съюз, като преди този момент би трябвало да стане и член на НАТО. Движение за права и свободи направи по този начин, че да се получи единодушие на политическите партии и отляво и от дясно и това се случи ", сподели Карадайъ.

За някои може би в този момент постигането на новата цел е мираж и абстракция, само че не и за нас. Сигурни сме, че тя може да се реализира с ясни цели на основата на единодушие на главните политически партии, които следват другите си полезности, на основата на другите им стратегии ", заключи Карадайъ.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР