“Не знам защо произходът на моята съпруга предизвиква толкова силен

...
“Не знам защо произходът на моята съпруга предизвиква толкова силен
Коментари Харесай

Българка ли е съпругата на премиера на РС Македония?

“Не знам за какво произходът на моята брачна половинка провокира толкоз мощен интерес. Но щом е толкоз значимо, татко ѝ е роден в Куманово, дядото на брачната половинка ми е от Крива Паланка, моята брачна половинка е родена в Крива Паланка, а аз съм роден в Куманово ”. Това съобщи министър председателят на районен съд Македония Димитър Ковачевски в четвъртък във връзка всеобщо публикувана в български и в македонски медии информация, че брачната половинка му е с български генезис.

В поддръжка на изказванието е копие от издадено от Агенцията за българите в чужбина уверение за български генезис на името на Елена Митко Ковачевска, родена през 1978 година в гр. Куманово, заяви БГНЕС.

„ Децата ни са родени в Скопие и всички ние имаме персонални документи на Република Северна Македония ”, съобщи Ковачевски в отговор на въпрос от публицист дали е вярна информацията, че брачната половинка му е българка.

Премиерът посочи, че не може да разяснява детайлности за предците на фамилията, защото „ да си приказваме за прадядовците в никакъв случай не е било тематика на диалозите ни ”.

Според наличието на удостоверението за български генезис, дядото на Елена Ковачевска – Станойко Станойковски е българин, родом от Босилеград, а в издаденото му тогава от сръбските управляващи документ е записано, че родителите му са българи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР