Назначението на новото ръководство на Българската банка за развитие е

...
Назначението на новото ръководство на Българската банка за развитие е
Коментари Харесай

Кирил Петков: Съдия спря назначението на новия надзор на ББР

Назначението на новото управление на Българската банка за развиване е било блокирано. Това е станало в резултат на решение на арбитър Мария Вранеску, вследствие на което вписването на новите лица в Търговския указател е било спряно. Това разгласи по време на присъединяване си в предаването „ Панорама “ по Българска национална телевизия служебният министър на стопанската система Кирил Петков.

„ По този проблем имаме безусловно противоречие със закона, тъй като актовете на Българската национална банка не могат да бъдат спирани “, разяснява той и добави, че съгласно него решението на Вранеску е основано на „ нещо друго с изключение на следването на закона “.

Министър Петков разгласи, че от понеделник всеки ден ще подава ново заявление за регистриране на надзора и всекидневно ще прави обществено изказване за това какво се е случило със заявката. По думите му българският съд би трябвало да праща решението за разглеждане от разнообразни съдии на инцидентен принцип. „ Нещо, което виждаме все още, е, че има централизация този вид решения да отиват при трима съдии, една от които е Мария Вранеску “, акцентира Петков.

„ Репутацията на съдийската гилдия зависи от образци като този “, сподели още министърът. Според него въпросът с ББР демонстрира образно по какъв начин институциите не са функционирали вярно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР