Най-популярният футболен агент у нас Лъчезар Танев се оказа „човека

...
Най-популярният футболен агент у нас Лъчезар Танев се оказа „човека
Коментари Харесай

Лъчезар Танев: Не възстановят ли парите на Мартин, ще е фарс и измама

Най-популярният футболен сътрудник у нас Лъчезар Танев се оказа „ индивида с отговорите “ по значително въпроси тази седмица. Той даде първия залп от последвалата медийна канонада по Петър Волгин във връзка изявление на журналиста за Григор Димитров още преди историческия му успех в Лондон. Последва ненадейно овакантяване на „ Валенсия “ от Любослав Пенев, който той съветва при сключването на договора. А в този момент и банкова спекулация, в която жертва е Мартин Петров, съучастник от две години в „ Агенция Танев “.

По тези тематики импресариото даде от вкъщи си в Барселона извънредно изявление за „ Труд “.

– Как сте господин Танев? Протестите и огромното ежедневно напрежение в Каталуня като че ли дадоха старт и на други неприятности към близки ваши хора?


– Не бих споделил. Приемам, че наподобява по този начин, само че нямам доверие в сходни съвпадения. Най-неприятна е обстановката към Мартин. Един доста непретенциозен и почтен човек, за който ще чуете суперлативи във всеки от 8-те клуба, в които е играл. Вие най-малко сте го виждали освен на терена, само че и с патерици при трите тежки травми, които мъжки претърпя. Надявам се, че в последна сметка ще има правдивост и тези близо 4 милиона лв., които са му източени от сметките в “Уникредит Булбанк “, ще бъдат възобновени. Всяка друга развръзка за мен ще е безпардонен фарс и машинация.

– До нас доближи информация, че сте посредничили за привличането на Любослав Пенев като треньор на „ Валенсия – Местая “, само че той и вас е изненадал с напускането.


– Ще ви кажа единствено две неща. Първо – положихме много старания Любо да стъпи на испанския пазар и не преставам да настоявам, че той е един доста добър треньор. Затова съм отчаян, в случай че реши да се кандидатира за президент на БФС, тъкмо в този миг и в такава обстановка. На 50 години би трябвало човек да е наясно какъв желае да бъде във футбола – началник или треньор. И второ – по случая в България се позоваха на една испанска медия, която много самоуверено си играе с числата и в частност с нулите в тях. Казвам го като човек, който въпреки всичко е наясно с договора на Пенев.

– Реагирахте прочувствено с мощен ас във връзка коментар за Григор Димитров в медиите. Как видяхте след това развиването на „ мача “ в обществените мрежи?


– Не трябваше да се мълчи. Не приказвам като някогашен състезател и национал. Просто има избрани морални правила и полезности, които на всички места по света почитат. Не единствено България, всяка страна има потребност от идоли и най-често това са спортисти. Така работи света, към който ние към този момент 28 години опитваме да станем неделима част. Затова реагирах по този начин непринудено. Колко българи вълнуват света, че да вършим разделяне и да слагаме етикети? Да, в действителност реакцията по медии и обществени мрежи против изявлението на журналиста Волгин беше твърда, даже малко последна. Но в Испания при такива случаи споделят: „ Ако дразниш бика – ще получиш рога! “

– Не виждате ли и нещо хубаво на българския небосвод, въпреки всичко?


– Има, несъмнено. Гришо е тъкмо това „ нещо хубаво “, което се случва в този момент на България.

– Само това ли?


– Не, не ме провокирайте да съм черноглед. Ще ви кажа и друго доста значимо. Най-после е на път да стане факт втория кабинков въжен превоз на Банско! Уникален курорт, на който съм водил доста чужденци. Но постоянно около суперлативите, до момента в който сме на ски пистата, съм се тормозил от дългото висене на опашката на единствения до момента въжен превоз. Цялото наслаждение ставаше пленник на тези опашки. На смешка им споделях на гостите: „ Сеньорес, поради трафика тук, виното на вечерята ще е от мен! “. А в този момент в действителност съществено. На срещата предходната седмица сред членове на държавното управление, общината, екологични организации и наемателя на инфраструктурата в Банско се оказа, че екологичен проблем няма. Най-нормалният въпрос е: „ Защо толкоз години се спираше плана на втория кабинков въжен превоз? “ И още по-нормалният отговор е: „ Явно някой е имал користни ползи това да се случва “.

– Ние пък не смеем да ви попитаме по какъв начин ви е бизнеса при днешното равнище на българския футбол?


– Вижте, парите във футбола в никакъв случай не спят. Достатъчно дълго съм в този отрасъл, с цел да се тормозя. Но е реалност – офисът ми в България има минимум работа. Повечето от покупко-продажбите ни са с чужденци и на непознати пазари. Хубаво е, че някои от притежателите на клубове у нас в последно време започнаха да стават реалисти. И да не купуват на ниска цена на кг, което след това им излиза скъпо. Познати в целия свят фигури като Жорди Гомес и Обертан с изключение на реклама на нашето състезание и подобряването на равнището му, демонстрират на чужденците, че трансфер в България не е нещо рисково или рисково.

– Предстои конгрес на БФС. Как виждате обстановката?


– Нека се насрочи дата и да забележим кандидатурите. Тогава ви давам обещание да разясня. Сега каквото и да кажа, ще е като изстрел в тъмното. За мен най-важното след конгреса е да се продължи задължението на страната, която стартира да оказва помощ на футболните клубове и да забележим, че са факт някои структурни и спортно-технически промени. Само по този начин ще се навакса времето и ресурсите, които загубихме при непрекъснатите опити да се търсят заобиколни пътища към задачата.

Владимир Памуков, " Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР