Най-голям процент недействителни бюлетини за общински съветници има в Монтана

...
Най-голям процент недействителни бюлетини за общински съветници има в Монтана
Коментари Харесай

Рекорд! Наш град с 22% невалидни бюлетини, в София едва 1,6 процента

Най-голям % недействителни бюлетини за общински съветници има в Монтана – над 22. Там за следващ мандат за кмет беше определен Златко Живков, който беше подсилен и от ГЕРБ. Коалицията, която издигна Живков, печели и изборите за общинския съвет с над 53 на 100 от гласовете. Този % се равнява на 7707 гласа.

За съпоставяне недействителните бюлетини за общинари, подадени в Монтана, са 4187. Втората политическа мощ в съвета в Монтана – обединението сред Движение за права и свободи и “Български гласъ ”, събира 2060 гласа или 14.36%. Недействителните бюлетини за кмет в Монтана са едвам 2.65% или към 500.

На второ място в тази отрицателна ранглиста е Сливен с над 21% недействителни бюлетини за общински съвет или общо 7574. Първата политическа мощ в локалния общински съвет – ГЕРБ, е събрала 8555 гласа. Кметът на Сливен ще стане явен след балотаж сред Стефан Радев от ГЕРБ и Пламен Стоянов от “Пряка народна власт ”. На първия тур недействителните бюлетини в избора за кмет в Сливен са 4.46%.

Реклама

Около една пета са недействителните бюлетини за избор на общински съвет и във Видин и Кюстендил, демонстрира инспекцията на Mediapool. Тези за избор на кмета са едвам 3-4 на 100.

Голям е делът на недействителния избор и в Разград, Добрич и Хасково – над 18 на 100. Отново данните се отнасят за избора на общинари.

Под 10 на 100 са недействителните бюлетини за общински съвет единствено в Пловдив, Варна и Благоевград.

Най-малко са недействителните гласове в София – 4.8% за съветници и 1.6 на 100 за кмет.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР