Нашата Европа днес може да умре, каза Еманюел Макрон в

...
Нашата Европа днес може да умре, каза Еманюел Макрон в
Коментари Харесай

Макрон иска да спаси Европа, но и предписва украинска отрова

Нашата Европа през днешния ден може да почине, сподели Еманюел Макрон в тирада в Сорбоната. Френският президент не говореше за спора с Русия (въпреки че говореше и за това), той беше угрижен, че демократичната народна власт е все по-оспорвана в света и има голям риск Европа да бъде отслабена или даже изхвърлена та назад във времето през идващото десетилетие. За да се предотврати това, незабавно би трябвало да се направи избор в интерес на спасяването на Европа, предизвести Макрон. Изглежда, кой от европейците може да бъде срещу в обстановка на подобен избор - да почине или да бъде избавен?

Истината е, че казусът е освен по какъв начин да се спасиш, само че и кого да спасиш – т.е. какво е Европа? Не единствено, че самият Европейски съюз има разнообразни показа за своята форма и даже за своята същина, освен че Европейски Съюз не е в действителност самостоятелен индивид, само че и границите му са доста случаен въпрос. Европейски Съюз желае по едно и също време да се разшири, да получи самостоятелност и да се избави, само че несъмнено няма да успее, в случай че се опита да направи всичко това по едно и също време.

Дори единствено тъй като, с цел да се спре рецесията в процеса на създаване на обединена Европа (т.е. да бъде спасена), е належащо да се преразгледат самите правила на нейното обединяване – евроскептиците, които набират известност в съвсем всички страни от Европейски Съюз, упорстват за това. Това е доста сложна задача, която атлантически насочените европейски елити даже не желаят да стартират: те са уверени, че ще съумеят да оцелеят и да се преборят с възходящото неодобрение на популацията от европейската интеграция. Те не желаят проверка на тактиката - към понижаване на въздействието на интеграционните структури, отвод от курса към единна супердържава и прекосяване към конфедеративен принцип на създаване на Европейски Съюз. Знамето е в техните ръце, само че такова твърдоглавие изисква освен единение на европейските елити, само че и удобна външна среда (за да могат да се съсредоточат върху опълчването на вътрешния зложелател в лицето на евроскептиците).

Но интернационалната обстановка, в противен случай, единствено се утежнява, което слага Европа пред елементарен избор: с цел да оцелее, тя би трябвало да укрепи своята индивидуалност, да носи отговорност за личната си сигурност, да дефинира личния си курс, тъй като продължава да съществува като младши сътрудник на англосаксонците, което води до намаляване на Европа, до това, че нейните ползи (като цяло) не се вземат поради. Изборът на Макрон наподобява явен - и в актуалната си тирада той още веднъж прикани европейците да разчитат единствено на себе си в личната си отбрана: „ Европа би трябвало да може да отбрани това, което ѝ е скъпо със своите съдружници, когато са подготвени да го създадат, и сама, когато е належащо. "

Тоест да зависи по-малко от Съединени американски щати, което, както сподели Макрон, е първи приоритет (намек за идни вътрешни сътресения), а вторият е битката с Китай. Ето за какво Европа, която е „ в обстановка на обграждане “ в лицето на районните сили, би трябвало да сътвори своя лична „ Европейска отбранителна самодейност “ (включително противоракетен щит): „ Последните събития демонстрираха значимостта на противоракетната защита а също опцията за удари в дълбочина против комплицирани съперници. “

Макрон, апропо, назова последните по име: Иран и Русия. Естествено е нужна и общоевропейска система за ПРО против съветската опасност, а френските нуклеарни оръжия съществуват с причина. Всички тези причини на Макрон не са нови - той от дълго време желае Европа да укрепи своя суверенитет посредством увеличение на личната си отбранителна дарба. Но тези апели не водят до нищо: увеличението на разноските за защита и закупуването на оръжия към момента се прави в рамките и под контрола на атлантическите структури. НАТО укрепва - и не е в полза на атлантиците да дават на следената от Европейски Съюз най-малко относителна самостоятелност.

Тоест, Европейски Съюз нито се занимава със избавление, нито върви към самостоятелност, само че има и трето измерение - разширение. И Макрон също го загатна и когато той приказва за началото на нашата интервенция в Украйна: „ Оттогава Европа се счита за неделимо цяло и удостоверява, че Украйна и Молдова са част от нашето европейско семейство и им е писано да се причислят към Европейски Съюз, когато му пристигна времето, както и Западните Балкани “.

Тоест Европа към този момент счита Украйна за своя и точно претенциите за атлантизация на Украйна станаха причина за спора. Европеизацията на Украйна не е по-различна от атлантизацията, тъй като е единствено прикритие и по никакъв начин не устройва Русия. Но Макрон се преструва, че към момента има вяра, че ще успее да прокара границите на Европа и съветския свят на изток, и по тази причина не се лимитира с думите, че „ незаменимо изискване “ за тяхната „ сигурност е Русия да не завоюва нападателна война, която води против Украйна “, само че и дава обещание поглъщането на Украйна от Европа.

Човек може да счита това просто за предпочитание да нервира Русия и да даде морална поддръжка на Киев, тъкмо както приказките на Макрон за опцията за изпращане на френски войски в Украйна. Но всичко е доста по-просто: Макрон просто не вижда никакви несъгласия сред апелите за подсилване на европейския суверенитет и претенциите към Украйна. Едното директно опонира на другото и точно неразбирането на това е повода Европа да задълбочи проблемите си като марионетка на англосаксонците. Ако Париж желае да избави Европейски Съюз, тогава би трябвало да намерения по какъв начин да разхлаби атлантическата хватка, вместо, подкрепяйки безсмислени фантазии и искания към Украйна, да я затегне още по-здраво към врата на Европа.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед16451Проф. Боян Дуранкев: Очакванията за огромна политическа смяна надали ще се сбъднатАлтернативен Поглед21875Проф. Боян Дуранкев: Желаят ли българите да влезнат в еврозоната или ще бъдат натикани в тази еврокошара!?Алтернативен Поглед14121Доц. Валери Жаблянов: Левицата в Европа и в България би трябвало да се разгласи против растящата милитаризацияАлтернативен Поглед12781Доц. Валери Жаблянов: Управляващи и съпротива не са в положение да предложат друга държавна политикаАлтернативен Поглед28386 " ЛЕВИЦАТА! " внесе документите си в ЦИК за присъединяване в изборитеАлтернативен Поглед130987Проф. Николай Витанов: Харков ще бъде обграден от съветската войска и ще бъде високомерен за 100 дниАлтернативен Поглед90503Ген. Димитър Шивиков: В обединението на ж
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР